SGK Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Herkesin merak ettiği konulardan birisi de SGK Borç Sorgulaması oluyor. E-Devlet üzerinden SGK Borç Sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet Şifresi Olmadan Borç Sorgulama Yapılabilir mi? İşte merak edilenler.

SGK Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
12 Temmuz 2018 Perşembe 14:21

Eskiden uzun uğraşlarla öğrenilen borçlar artık çok basit bir şekilde öğrenilebilmekte. Bir tıkla öğrenebilme imkanınız artık var. Eskiden birden fazla siteye giriş yaparak öğrenebildiğimiz borçları artık tek bir sayfada öğrenme şansımız bulunmakta. Bu artık e-devlet üzerinden kolayca yapılabilmekte. Günümüzde bireyler e-devlet sitesine girerek veya e-devlet uygulamasını indirerek SGK borçlarını sorgulayabilmektedir. Sadece bu işlem değil birçok işlem artık e-devlet üzerinden gerçekleşebilmekte. Bu işlemlerin dokümanlarını e-devlet üzerinden kolayla çıkarabilmekte.

Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bu işlem için tek yapmanız gereken e-devlet sayfasına girerek e-devlet hesabınıza giriş yapmak. Bunun için ilk olarak bir e-devlet şifresine sahip olmak. Bu şifreyi bir PTT şubesine giderek alabilirsiniz. Bu şifreye 2 TL karşılığında sahip olabilirsiniz. Ancak bu şifreyi personel dahi kimse ile paylaşmayınız. Aldığınız şifre ile e-devlet sayfasına girmelisiniz. Daha sonra üst köşede bulunan menüye tıklayarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na giriş yapmalısınız. Ardından sgk borç sorgulama işlemine tıklamalısınız. Önünüze açılan sayfada sizden istenen bilgileri girerek borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Borç Sorgulama Yapılırken Hangi Bilgiler Gerekmektedir?

E-devlet sayfanıza giriş yaptıktan sonra borç görüntüleme sayfasına geldiğinizde bazı bilgileriniz gerekmektedir. Bu bilgiler olmadan bu işlemi gerçekleştirme olanağınız yoktur. Bu bilgiler;

- TC kimlik numaranız

- Nüfusta kayıtlı olduğunuz il

- Cilt numaranız

- Uyruğunuz

- Doğum yılınız

Bu bilgileri girdiğiniz takdirde önünüze borç bilgileriniz gelecektir.Yalnızca borç sorgulaması değil kalan prim gününüzü, ödeme tarihlerinizi de öğrenebilirsiniz. E-devlet üzerinden tüm bu işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu yüzden e-devlet şifrenizi unutmayınız. Bir yere kaydedebilirsiniz. Ancak bu kaydettiğiniz yer sadece sizin ulaşabileceğiniz bir yer olmalı. Şifrenizi unuttuğunuz takdirde tekrar almanız mümkün. Eskiden bu işlemi bir PTT şubesine giderek gerçekleştirebilirdiniz. Fakat şuan yeni bir sistem ile şifrenizi unuttuğunuz takdirde yeni şifrenizi tekrar e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İstenen bazı kimlik bilgileriniz ile şifrenizi güncelleyebilirsiniz. Bu şekilde yeni bir şifreye sahip olabilirsiniz. Unuttuğunuz takdirde her seferinde şifrenizi yenileyebilir yeni bir şifreye sahip olabilirsiniz.

E-devlet Şifresi Olmadan Borç Sorgulama Yapılabilir mi?

Borcunuzu öğrenebilmek için bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olduğu gibi bu şifreniz olmadan da bazı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler için E-SGM sayfasına giriş yapmalısınız. Ardından E-SGM sayfasında önünüze gelen ekranda sizden istenen kimlik bilgilerini girerek borç sorgulaması yapabilirsiniz. Bu sistem eski bir sistem olsa da e-devlet şifreniz yoksa veya henüz şifrenizi almadığınız, aldığınız şifrenizi unuttuğunuz taktirde işinize yarayacaktır. Yine de en kısa ve kolay yöntem e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmak olacaktır. Bunun için bir e-devlet şifresine kısa bir zamanda sahip olmalı ve işlemlerinizi kolaylıkla halledebilmelisiniz. E-devlet ile her türlü borç sorgulama ve benzeri gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yeni gelişmeler sayesinde işlemlerinizi kısa yoldan halledebileceksiniz.

https://www.ssk.biz.tr/sgk-borc-sorgulama/

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.