Sağlık Bakanlığı, 2017 Unvan Değişikliği Sınavı duyurusu yayımladı. Kurum içerisinde unvan değişikliği sınavına girecek personel için duyuru yayımlayan bakanlık, sınav başvuru şartlarını açıkladı. Peki sınava kimler girebilir, hangi kadrolar münhal bulunuyor? Yazılı ve sözlü Sınav konuları haberimizde.
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu) merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel için 17.04.2014 tarihli ve 28975 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda Unvan Değişikliği Sınavı yapılacağı açıklandı.
Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacak?
Unvan değişikliği yazılı sınavı için başvurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresindeki Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinde yer alan başvuru ekranından 09-16 Haziran 2017 tarihleri arasında, adayların başvurduğu ve öğrenim durumu itibarıyla atanacağı kadro unvanını ihraz ettiğini belgeleyen diploma, çıkış/mezuniyet belgesi veya geçici mezuniyet belgesi eklenerek elektronik ortamda yapılacaktır. (Not: Odyolog, Perfüzyonist ve Dil ve Konuşma Terapisti unvanlarına başvuruda bulunacaklardan bu alan lisans mezunu olmayanlar ile Sağlık Fizikçisi unvanı için başvuruda bulunacaklar, mezun oldukları lisans ve yüksek lisans belgelerini mutlaka ekleyeceklerdir.)
Başvuru tarihinin son günü itibariyle (16 Haziran 2017) gerekli şartları taşıyıp başvuruda bulunan adayların adı, soyadı ve T.C. kimlik numaraları unvan değişikliği yazılı sınavını gerçekleştirecek kurum olan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilecek, bilgileri Millî Eğitim Bakanlığına bildirilen adaylar, sınav ücretini Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde duyurulacak banka hesaplarına kurumsal tahsilat programıyla yatırarak, sınav merkezi tercihi ile istenen diğer bilgilerini elektronik ortamda Millî Eğitim Bakanlığı başvuru formuna kodlayıp onaylayacaklardır.
Başvuru ve Sınav Tarihleri
Elektronik ortamda başvuruların alınacağı sınavın tarihi ve başvuru zamanları merak ediliyor.
2017 Unvan Değişikliği Başvuru Şartları Nelerdir?
-- Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlarının (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu) merkez, taşra ve döner sermaye teşkilâtı personeli aynı birimde/bağlı kuruluşta çalışma şartı aranmaksızın unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunabilecek olup diğer Kurumların personeli ile aday memur statüsünde bulunanlar unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunamayacaktır.
-- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 10’ uncu maddesine göre; başvuru tarihinin son günü (16 Haziran 2017) itibariyle gerekli şartları taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilecektir.
--Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da sınav başvurusunda bulunabilecektir.
-- Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve sınav duyurusunda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
-- Yazılı sınav ücreti ve sınav merkezleri (sınavın yapılacağı iller) Millî Eğitim Bakanlığı ile protokol yapıldıktan sonra duyurulacak ve adaylar, sınav ücretini Millî Eğitim Bakanlığının banka hesaplarına kurumsal tahsilat programıyla (sınav adı belirtilerek) yatırdıktan sonra kendilerinden istenen diğer bilgileri http://www.meb.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda Millî Eğitim Bakanlığı başvuru formuna kodlayıp onaylayacaklardır.
-- Banka dekontunda adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve katıldığı sınavın açık adı (Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı) bulunacaktır.
-- Başvuru formunu eksik veya yanlış dolduranlar, son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular ve belirtilen tarihler arasında sınav ücretini yatırmayan adayların sınav başvuruları dikkate alınmayacaktır.
-- Yazılı sınav öncesinde ve sınav anında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar sınav başvurusunda bulunurken engel durumu ve almak istediği hizmet ile ilgili başvuru formunda uygun olan seçeneği seçerek beyanda bulunacak, beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.
-- Sınav başvurusunda kişi beyanı esas kabul edilecek, gerçeğe aykırı ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Münhal Kadroları görüntülemek için TIKLAYINIZ
Unvan Değişikliği Yazılı ve Sözlü Sınav Konuları
YAZILI SINAV
- Yazılı sınav, tek oturum halinde yazılı test usulünde yapılacaktır.
- Yazılı sınav konu başlıkları ekli tablolarda belirtilmiştir.
- Yazılı sınavda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.
- Yazılı sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 60 (altmış) puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
SÖZLÜ SINAV
- Unvan değişikliği yazılı sınavı sonucunda 100 (yüz) üzerinden en az 60 puan alan adaylar arasından puan üstünlüğü esasına göre (en yüksek puan alan adaydan başlamak kaydıyla) ilan edilen kadro sayısının iki katı kadar aday (son adayla aynı puana sahip olan bütün adaylar sözlü sınava alınacaktır) sözlü sınava çağrılacak, sözlü sınav aday listesi http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.
- Sözlü sınav yeri ve takvimi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilerek duyurulacak, bunun için adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
- Sözlü sınavda adaylar, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;
--.a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
--b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
--c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,
--d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
--e) Genel kültürü ve genel yeteneği,
--f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, esas alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı tespit edilecek, sözlü sınavda 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılacaktır.