Sağlık Bakanlığı kozmetik ile ilgili uyardı!

Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik hakkında uyarısının yapıldığı öne sürüldü. Sağlık Bakanlığı organik ve doğal ayrımı yapılmasını önerdi.

Sağlık Bakanlığı kozmetik ile ilgili uyardı!
12 Mart 2016 Cumartesi 20:51

Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik hakkında uyarısının yapıldığı öne sürüldü. Sağlık Bakanlığı organik ve doğal ayrımı yapılmasını önerdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Osman Arıkan Nacar'ın onayı ile yürürlüğe giren kılavuz, tüketicileri kozmetikler hakkında bilgilendirmek, kozmetik ürünlerin yanlış kullanımından kaynaklanabilecek tehlikeleri önlemek ve güvenli şekilde kullanılmasına yol göstermek amacıyla hazırlandı.

Kılavuza göre kozmetik ürünlerin ambalajlarında yer alan bilgiler silinemeyecek, kolayca okunabilecek ve imalatçı hakkında bilgiler içerecek. Ambalaj bilgilerinde, kozmetik ürünün niteliğiyle ilgili iddiayı destekleyen memnuniyete dayalı test sonuçlarının yer alması halinde, memnun olan kullanıcı ya da iddia edilen etkiyi onaylayanların yüzdesi belirtilecek.

Kozmetik ürün alırken ve kullanırken tüketiciler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alan ürünün markası, tipi, cinsi veya türü, ambalaj üzerinde yer alacak, ürünün ambalajında ürün içerik bilgisi bulunacak. Ambalajda, üretici, imalatçı ya da ithalatçıya yönelik bilgiler olacak, ürün kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler bulunacak. Öngörülen kullanım koşullarında, kullanıldığında ortaya çıkabilecek istenmeyen etkiler halinde yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler de belirtilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.