Referandum Oy Oranları - Son dakika anket sonuçları

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum sonucu ne olacak? Evet mi, Hayır mı daha önde? Referandumda Son dakika Anket sonuçları ve süreç ile ilgili merak edilen tüm detaylar kamusaati.com adresimizde.

Referandum Oy Oranları - Son dakika anket sonuçları
14 Şubat 2017 Salı 17:00

Referandum haberleri uzun zamandan bu yana gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Aşağıda bahsedeceğimiz sonuçlar 28-30 Ocak tarihleri arasında Ülkemiz sınırları içerisinde 42 ilde yapılan ve de on sekiz yaş üstü 1509 kadın toplamda 3022 denek üzerinde yapılan bir çalışmanın sonuçlarıdır.
A&G firmasının yaptığı çalışma deneklerle yüz yüze görüşülerek tamamlanmış. Anket sonuçlarına göre sonuca EVET diyenlerin oranı % 61,5 olurken HAYIR diyenler ise % 19,7 oranında kaldı. Ancak ORC firması da yapmış olduğu anket çalışmasında farklı sonuçlara imza atmıştı. Bu çalışmaya göre CHP’ liler referandumda % 10’u HDP’liler ise % 4,5 ‘u EVET diyeceği belirlenmişti.

Referandum tarihi ilk gündeme geldiğinde 2-9 Nisan arasında düşünülüyordu ancak onay sürecinin aksamaya uğraması neticesinde tarih 16 Nisan 2017 olarak belirlendi.

Hükümet referandumda EVET oranının her geçen gün biraz daha yükseldiğini açıklarken anket firmaları da çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde bakanlar kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve de Hükümetin Sözcüsü Numan Kurtulmuş EVET kararı verenlerin arayı ciddi anlamda açmaya başladıklarını söylemişti.

Yukarıda A&G firmasının yapmış olduğu anket sonuçları tamamen büyükşehirleri ilgilendirdiği için henüz Anadolu’da nasıl bir oy sonucu çıkacağı da bilinmiyor. Uzmanlar firmanın yapmış olduğu anket çalışmasında hata payının ise yüzde 1,8 civarında olacağını varsayıyor. Sonuç olarak ülke genelinde referandumun en son sonucunun ne olacağını merakla bekliyoruz.

anket-sonuclari

42 İlimizde Anket Çalışması

Araştırma 42 Büyükşehir'de yapılmıştır. Anket çalışması yapılan illerimiz; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Isparta, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak’tır.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Menderes - 7 yıl önce
Yaa siz saka misiniz?