Referandumda Evet mi, Hayır mı önde? İşte son durum

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halk oylaması sona erdi. Doğu illerinde saat 16.00'da batı illerinde ise 17.00'da sona erdi. Peki sandıklarda son durum ne? Evet mi, Hayır mı önde gidiyor? Referandum seçim sonuçları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Referandumda Evet mi, Hayır mı önde? İşte son durum
16 Nisan 2017 Pazar 18:33

16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşecek referandum öncesi, vatandaşlar Evet mi, yoksa Hayır mı önde diye merak ediyor. Birçok kesimde son referandum anketleri oy oranları açıklanıyor. Son olarak ORC şirketi referandum anket sonuçlarını açıkladı. Peki Referandumda Evet mi, Hayır mı önde? İşte detaylar.

Yurt Dışı Referandum Oyları Ne Durumda?

MAK Danışmanlık sandık başı anket analizi özet raporunu tamamladı. Türkiye'deki referanduma yüzde 3 etkisi olacak yurt dışı ve gümrük oyları için yapılan sandık başı anketlerine göre yaklaşık yüzde 62 evet, yüzde 38 ise hayır çıktı. 

Kullanılan oylarda sadece ABD'de HAYIR önde giderken diğer yerlerde ise EVET önde gitti.

Son referandum anketine yurt içinde devam eden MAK Danışmanlık, sonuçları 12-13 Nisan'da kamuoyu ile paylaşacak.

Türkiye Geneli Referandum Oy Sonuçları

Türkiye'de referandum oylaması sona erdi. Halkoylamasında ülke geneli sandıkların yüzde 67,8'i açıldı. Açılan sandıklara göre Evet tercihi önde gidiyor. Açılan yüzdeye göre referandum sonuçları şu şekilde;

EVET:  Yüzde 53,09

HAYIR:  Yüzde 46,01

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü Arslan - 7 yıl önce
Hayır önde
Avatar
Ferhat - 7 yıl önce
Hayirrrr
Avatar
hakan temür - 7 yıl önce
evet oyu kazanacak ama değişen ne?Kılıçtaroğlu koltuğunun yine başında olacak. hayır diyen aydınlıkcı yobazlar hala bu adamın arkasında olacak sonra ak seçmen makarnacı veya mankafa olacak siz nerenizle gülersiniz bu duruma.
Avatar
Berkay oku - 7 yıl önce
Bence hayır önde çünkü haberde az kalmış kazanmamıza
Avatar
Mavi ay - 7 yıl önce
Hayır önde hile yok diyolar ama basbaya hile var.videolarda görmedik sanki.bide ysk'ya sormak lazım o muhursüz oylar kabul ediliyorya nasıl kabul ediliyor acaba.