Seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu-Tıkla ve öğren!

16 Nisan'da yapılacak olan referanduma kısa bir süre kala vatandaşlar ''nerede oy kullanacağım?'' sorusunun yanıtını merak ediyordu. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı ilan edildi.

Seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu-Tıkla ve öğren!
14 Mart 2017 Salı 18:59

16 Nisan'da yapılacak olan referanduma kısa bir süre kala vatandaşlar ''nerede oy kullanacağım?'' sorusunun yanıtını merak ediyordu. YSK'nın daha önce açıkladığı takvime göre, seçmelerin oy kullanacağı sandıklar 14 Mart 2017 tarihi itibariyle ilan edilecekti.

Seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından, bugün ilan edildi. Adaylar YSK'nın internet adresinden öğrenebilecekler.

NEREDE OY KULLANACAĞIMI NASIL SORGULAYACAĞIM?

Vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını sorgulamak için ilk önce sorgulama tipini belirleyecekler. Yeni kimlik kartına sahip olanlar bu seceneği işaretlerken eski Nüfus Cüzdanı sahipleri de bu seçeneği işaretleyecek.

Ardından 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl' bölümü doldurulacak.

Daha sonra da 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No' bölümüne T.C Nüfus cüzdanı üzerinde yer alan 'Sıra No' ya da Ehliyetteki 'Sayfa' alanında yazılı olan numara girilecek.

Sorgulama işlemini tamamlamak için ekranda yer alan 7 haneli resim 'Resim Doğrulama' kısımına girilerek 'Sorgula' kısmına tıklanacak.

Hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.