YSK'dan mühürsüz pusula ve zarf açıklaması - Referandum Kesin Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

Referandumda Millet "Evet" dedi. Referandum kesin sonuçları ne zaman belli olacak? 81 ilde oy sayım işlemleri sona erdi. Peki Evet mi, Hayır mı önde tamamladı? YSK Başkanı Sadi Güven, referandum ile ilgili şikayetleri ve merak edilenleri açıkladı. Referandum sonuçları ve oy oranları ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

YSK'dan mühürsüz pusula ve zarf açıklaması - Referandum Kesin Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?
16 Nisan 2017 Pazar 23:30

Türkiye'de Referandum oy kullanma işlemi sona erdi ve saat 16.00'dan itibaren sandıklarda oy sayımına başlandı. 55 Milyondan fazla seçmenin katıldığı Yeni Anayasa Sistemi ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halkoylaması'nda Evet ve Hayır oy oranları birbirleri ile çok yakında seyretti. Sayımlara göre sonuçlara baktığımızda Evet Yüzde 51,6, Hayır Yüzde 48,4 olarak kaldı. PEki kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Millet Evet Dedi

Türkiye Geneli Oy Sayım işlemi sona erdi. 81 ilde sandıkların yüzde 99,9'u açıldı. Sandıktan gelen verilere göre Evet'e Yüzde 51,40 oranı, Hayır'a yüzde 48,60 oranında oy çıktı.

YSK Başkanı, Yurt dışı seçmenlerin oyları sayıldığını ifade etti. YSK Başkanı Sadi Güven, "Sandıklar açıldıktan sonra, sonuçlar partilere ulaşmadan önce gelen şikayetler üzerine kurulumuz mühürsüz zarfların dışarıdan getirildiği ispat edilmesi hali dışında geçerli sayılmasına karar verilmiştir." dedi.  

Mühürsüz Pusula ve Zarflar Geçerli Sayılacak

Sadi Güven, "Sandık kurulunun, oy pusula ve ve zarfı mühürlemediği yönünde gelen şikayetler üzerine kurulumuz mühürsüz pusula ve zarfları geçerli sayma yönünde karar almıştır."  dedi.                

Kesin Sonuçlar NE Zaman Açıklanacak?

YSK Başkanı Sadi Güven, itiraz sürelerinin değerlendirilmesi sonrasında kesin sonuçların, 10-12 gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı. 

SAdi Güven'in açıklamalarına baktığımızda, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu kesin sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 10-12 gün içerisinde açıklanacağını söyleyebiliriz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.