YSK Seçim Yasakları Ne Zaman, Saat Kaçta Sona Erecek?

Seçim yasakları ne zaman sona eriyor? YSK tarafından koyulan seçim yasakları saat kaçta bitecek? Evet ve Hayır oy oranları saat kaçta kamuoyu ile paylaşılabilecek? YSK Referandum yasakları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

YSK Seçim Yasakları Ne Zaman, Saat Kaçta Sona Erecek?
16 Nisan 2017 Pazar 14:55

Türkiye bugün tarihi referandumda oy kullanıyor. Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi için sandık başına giden seçmen, evet veya hayır mührünü oy pusulasına vuruyor. Peki Referandumda oy kullanımı ne zaman sona erecek? YSK tarafından koyulan seçim yasakları saat kaçta kalkacak? İşte detaylar.

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

16 Nisan 2017 Pazar günü seçim yasakları bulunuyor. Seçmenin en çok merak ettiği ise YSK'nın yasağı kaldırması ve oy oranlarının görülmesi. Yasak boyunca, Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. Geçmiş seçimlere baktığımızda YSK'nın yasak saatinin kaldırılmasını saat 19.00 veya 20.00'a çekebilir. Seçim yasakları kalktığı an illerin oy durumunu kamusaati.com adresinden öğrenebilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.