Ali Yalçın: Öğretmenlik itibarsızlaştırılmamalı, teşvik edilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Öğretmenlik mesleğinin ayaklar altına alınacağı, örseleneceği, itibarsızlaştırılacağı bir düzenlemeye kesinlikle müsaade etmeyiz, şiddetle karşıyız. Çünkü öğretmenlik mesleği farklı bir meslektir. Öğretmen örselenirse, meslek itibarsızlaştırılırsa geleceğe güvenle bakamayız. Biz öğretmenlik mesleğinin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Ali Yalçın: Öğretmenlik itibarsızlaştırılmamalı, teşvik edilmelidir
13 Mart 2018 Salı 16:54

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Hakkâri İl Temsilciliği’nin düzenlediği programa katıldı. Yalçın, yoğun katılımın olduğu program da konuşma yaptı.  

“Yüzyıl önce bu coğrafya dizayn edildi. Medeniyet coğrafyamız paramparça edilerek, cetvelle çizilerek, küçücük devletçiklere bölünerek bu topraklarda büyük bir ameliyat yapıldı. Üzerinden bir asır geçtikten sonra bu coğrafya yeniden dizayn edilmeye, vekâlet savaşları üzerinden emperyal planlar yeniden uygulanmaya çalışılıyor. Tarihin tekerrür ettiği, yeniden bir araya gelmemizin elzem olduğu, üzerimize düşeni yapmamız gerektiği bir zaman dilimini yaşıyoruz” diyen Yalçın, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: 

“Yarına ilişkin yeni bir cümle kurulacaksa, ‘yeniden büyük Türkiye, adil bir dünya denilecekse’ bu salondakilerin üzerinden gerçekleşecektir. Güçlü memur demek, güçlü devlet demektir. Dünyada egemen devletlerin yapısını incelerseniz hepsinde güçlü bir kamu sistemi olduğunu görürsünüz. Devlet kendini yeniden organize etmek durumundadır. Yarına ilişkin bir medeniyet yürüyüşü olacaksa, bu yolculuğun köşe taşları buradadır. Varsa bir yanlışlık, o yanlışı doğruya çıkarmak, biz kamu görevlilerinin işidir.

Öğretmenlik mesleği farklı bir meslektir

Öğrencilerin bize parmak sallayacağı, velinin yakamıza yapışacağı, öğretmenlik mesleğinin ayaklar altına alınacağı, örseleneceği, itibarsızlaştırılacağı bir düzenlemeye kesinlikle müsaade etmeyiz, şiddetle karşıyız. Çünkü öğretmenlik mesleği farklı bir meslektir. Öğretmenlik mesleği örselenirse, yarınlarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Biz öğretmenlik mesleğinin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Talebin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha yerinde gördük. Bölgede cezbeden uygulamalar lazım. Kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan şube müdürlerinin bölge hizmeti sürelerini tamamlamaları hâlinde isteklerine bağlı olarak birinci hizmet bölgesi için öngörülen bölge hizmeti süresinden (6 yıl) az olmamak üzere bulundukları bölgelerde çalışabilmelerine imkân tanınmalıdır. Ayrıca, bölgede sözleşmeli öğretmenlerin askerlik sebebiyle sözleşmelerinin feshedilmeyerek atandıkları okulda asker öğretmen olarak görev yapabilmelerini sağlayacak bir düzenlemeye de ihtiyaç var. Aile bütünlüğü sağlanamıyor. İş ve eş arası tercihte bulunma mecburiyeti dramlara yol açıyor. Hizmet bölgeleri, hizmet alanları ve hizmet puanlarına yönelik detaylı, yereli bilen merkezi bir çalışma kaçınılmazdır. Mevcut duruma ilişkin haklı sitem ve şikâyetler dikkate alınmalı, dezavantajlar görülmelidir. Tüm zorluklara rağmen burada çalışıyor, bu toprakların insanına hizmet ediyorsunuz. Umudu yeşertiyor, bu bölgenin insanına biraz daha yaşama sevinci aşılıyorsunuz. Bu sebeple sizlere çok teşekkür ediyorum. Bölgenin ve ülkenin huzuru, geleceği sizin gibi fedakâr insanların sayesinde teminat altındadır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.