Çalışanlar bağlı bulundukları sendikadan istifa etmeye zorlanabilir mi?

Çalışanlar müdürleri tarafından bağlı bulundukları sendikadan istifa etmesi için zorlanabilir mi?

Çalışanlar bağlı bulundukları sendikadan istifa etmeye zorlanabilir mi?
Kamusaati
Kamusaati
27 Kasım 2021 Cumartesi 22:14

Yargıtay 'Sendikal Baskı' yapanların beraat kararını bozdu: Yeniden Yargılanacaklar

'Sendikal Baskı' yapanlar yeniden yargılanacaklar.

Sendika üyesi çalışanların bağlı oldukları müdürleri tarafından sendikadan zorla istifa etmeye zorlanmasında yargıya intikal eden olayda sendikadan istifaya zorlayan müdürlerin beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

Çalışanların sendika üyeliğinden ayrılmaya zorlanamayacağı ve sendikal hakların kullanımında engel olan yöneticilerin cezalandırılması istendi.

İstifa formlarını çalışanların önüne koyup zorla 'imzala' diyen yöneticilerin eylemlerinin tanık beyanlarında ve müşteki ifadelerinde bulunduğuna dikkat çekildi.

YARGITAY “SENDİKAL BASKI” YAPANLARIN BERAT KARARINI BOZDU: YENİDEN YARGILANACAKLAR!

Sulakyurt Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Sulakyurt İlçe Merkezinde fiilin işlendiği tarihte Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapan V.P. ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görev yapan N. B. hakkında, görevlerini ifa ettikleri sırada ilçede görev yapan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin sendikal haklarını kullanmasını engellemek suretiyle görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri, delillerin takdiri ile şüphelilerin eylemlerine uyan TCK’nın 118/1 maddesi uyarınca cezalandırılmaları talep edilmiştir.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.