Eğitim-Bir-Sen, Kenya ve Güney Afrika Cumhuriyeti eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladı

Eğitim-Bir-Sen, Kenya ve Güney Afrika Cumhuriyeti eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Eğitim-Bir-Sen, Kenya ve Güney Afrika Cumhuriyeti eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladı
21 Nisan 2018 Cumartesi 18:45

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Kenya ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya geldi. Tecrübe paylaşımın ve sendikal çalışmalar hakkında istişarelerin yapıldığı görüşmelerde sendikalarla iş birliği anlaşması imzalayan Çakırcı, kurum ziyaretleri de yaptı.

Ramazan Çakırcı, ilk olarak Kenya Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası’nı (KUPPET) ziyaret etti. KUPPET yöneticilerine Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Çakırcı, emeğin ve eğitim çalışanlarının ortak sorunlarına değindi. “Farklı dillere, renklere, farklı inançlara sahip olsak da ortak noktamız emeğimiz ve alın terimizdir” diyen Çakırcı, bu ortak değerleri önemsediklerini ve bu değerler için verilen mücadelenin bir parçası olmaktan onur duyduklarını söyledi.

KUPPET Genel Başkan Vekili Moses Nthurima ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin en büyük emek örgütünün tecrübesinden istifade etmek istediklerini ve bu kapsamda Eğitim-Bir-Sen’in organize ettiği eğitim programlarında yer almaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından, iş birliği anlaşması imzalandı.

Daha sonra Kenya Sendikalar Konfederasyonu’nu (COTU) ziyaret eden Çakırcı, Konfederasyon Genel Sekreter Vekili Benson Okwaro ile görüştü. Çakırcı, Kenya’nın en büyük konfederasyonunun kendilerini davet etmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Dünyanın dört bir tarafında genç sendikacılar yetiştiriyoruz

Kenya’nın en güçlü eğitim örgütü olan Öğretmenler Sendikası’na da (KNUT) ziyarette bulunan Ramazan Çakırcı, Genel Sekreter Wilson Sossion ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Çakırcı, kuruldukları günden bu yana hak, emek ve özgürlük mücadelelerinden taviz vermeden sendikacılık yaptıklarını ifade ederek, “Bu mücadele neticesinde geldiğimiz nokta son derece önemlidir. Biz emeğin mücadelesini sadece Türkiye ekseninde vermiyoruz. Alın teri için, emekçilerin hakları için çaba harcayan uluslararası dost sendikalarla ortak mücadele vermenin zeminini oluşturmak amacıyla çalışmalar da yapıyoruz. Sendikalar arasındaki tecrübe paylaşımına verdiğimiz değer ortadadır. Özellikle Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programımız ile dünyanın dört bir tarafından genç sendikacılara Türkiye’de eğitim vererek, bu mücadeleyi ve Eğitim-Bir-Sen’in dışa açılımını Malezya’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Litvanya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar geniş bir alana taşımış durumdayız” dedi.

Wilson Sossion, Eğitim-Bir-Sen’in dünyanın dört bir tarafında ortak emek mücadelesine verdiği katkının kıymetli olduğunu kaydetti. Sossion, bu katkının yüzyıllar boyunca sömürülmüş Afrika’da son derece pozitif olacağına inandığını dile getirdi. Genç sendikacılara yönelik sertifika programından da bahseden Sossion, bu faaliyetiyle Eğitim-Bir-Sen’in sadece bölgesini değil, tüm dünyayı kapsayan önemli bir faaliyete imza attığını, bundan sonraki sertifika programına sendikalarından bir temsilcinin katılmasından onur duyacağını dile getirdi. Görüşmenin ardından, iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

Hak merkezli sendikal mücadelenin bayraktarıyız

Kenya’daki ziyaretlerinden sonra Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geçen Ramazan Çakırcı, Ulusal Yükseköğretim Sendikası (NTEU) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Eğitim-Bir-Sen’in duruşu ve vizyonuyla fark oluşturduğunu, yaptığı faaliyetlerle sendikacılığa yeni bir soluk getirdiğini belirten Çakırcı, “Türkiye’deki eğitim ile ilgili her meselede söyleyecek sözü olan sendikamız, yükseköğretime ilişkin çalışmalarıyla da öncü olduğunu göstermiştir. Yükseköğretime Bakış raporumuz, alanında ilktir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen’in dışa yolculuğunun önemine işaret eden Çakırcı, “Biz emeğin ve alın terinin önemini her yerde vurguluyoruz. Bu bağlamda güç değil, hak merkezli sendikal mücadelenin bayraktarıyız. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde sizlerle bu ortak değerler ekseninde bir araya gelmekten çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

Abbott: Eğitim-Bir-Sen, uluslararası emek mücadelesinin önemine vurgu yapan bir okul

NTEU Genel Sekreteri Grant Abbott ise, Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı’na katıldığını ve bu programdan çok etkilendiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Eğitim-Bir-Sen, uluslararası emek mücadelesinin önemine vurgu yapan bir okul adeta. Katıldığım ikinci sertifika programında dünyanın diğer ülkelerinden gelen genç sendikacılarla bu okulu yerinde gözlemleme şansım oldu. Gerek aldığımız eğitimlerde gerekse kurumsal ziyaretlerde Eğitim-Bir-Sen’in büyüklüğünü ve önemini bir kez daha görmüş olduk. Türkiye’nin en büyük sendikal örgütünü burada ağırlamaktan onur duyuyorum. Ülkelerimiz ve sendikalarımız arasındaki bu bağ her geçen gün güçlenerek devam edecektir.”

Ziyaretler

Ramazan Çakırcı, programı kapsamında, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en büyük konfederasyonu FEDUSA ve Nelson Mandela Üniversitesi’ni, Tshwane Teknoloji Üniversitesi’ni ve Cotswold İlköğretim Okulu’nu da ziyaret etti.


Etiketler; #eğitim-bir-sen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.