Prim borcu olanlar dikkat! İlaçları SGK karşılamayacak!

GSS konusunda çıkan haberler her geçen gün vatandaşın aklını karıştırmaya devam ediyor.

Prim borcu olanlar dikkat! İlaçları SGK karşılamayacak!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu olanların kanunen hastanelerde muayene olmasının önüne geçildi. Yasa kapsamında 60 günlük prim borcu olanların hastanelerde tedavi olmasını engelleyen madde henüz iptal edilmemişken seçim öncesi alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile hastanelerin kapısı prim borçlularına da açıldı. Ancak ilaç alma problemi devam ediyor.

Yeni düzenlemeler sonucunda prim borcu olanlar dahil herkes hastanelerde ücretsiz muayene olacak. Ancak yatan hastalardan, medikal malzemelerden ve ilaçlardan ücret talep edilecek.

Prim borcu olanlara yönelik yapılan düzenlemeler bu kez de eczacının başını ağrıtacak. Yapılan çalışmalarda hastanede ücret istenmeyen ancak eczanede alınan ücretler konusunda bir ilerleme sağlanamadı. Üstelik Genel Sağlık Sigortası kapsamında eskiden alınabilecek bazı ilaçlar da SGK tarafından listeden çıkarıldı.

Çoğu hayati ilacı karşılamayan sigorta GSS prim borçlusunun medikal masraflarını ve ilaçlarını da kaşılamayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.