2017 ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları açıklandı. On binlerce adayın ter döktüğü 2017 ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları 8 Haziran 2017 tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. Son Dakika ALES sınav sonucu sorgula öğren ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2017 ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi
08 Haziran 2017 Perşembe 16:35

Akademik kariyer, yurt dışı bursu ve yüksek lisans için girilen ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Onbinlerce adayın katıldığı Mayıs ayında yapılan ALES sonuçları 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. Sınava giren adaylar ÖSYM, resmi internet sitesinden yapılacak açıklamayı bekliyor. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden sonuçlar adayların erişimine açılacak.  
 

2017 ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları Sorgulama Ekranı

ÖSYM ALES sonuçlarını,sonuc.osym.gov.tr üzerinden açıklayacak. Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecek. ÖSYM ALES sonuçlarını adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada;

"ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır." denildi.

ALES Sonucunuzu Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.