2017 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK müracaat ve başvuru işlemleri

2017 KYK yurt başvuruları tercihlerin açıklanması ile en çok araştırılanlar arasında yerini alacak. KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?KYK'ya kimler başvurabilir? Başvurunun kesin tarihi ne zaman? KYK başvurusunda yapılaması gereken işlemler neler? İşte merak edilenler...

2017 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK müracaat ve başvuru işlemleri
28 Temmuz 2017 Cuma 20:54

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) için yeni başvurular başlamadı. Üniversite tercihi yapan ve tercih sonucuna göre yurt başvurusunda bulunacak olan adaylar için tarih merak konusu. Peki 2017 KYK başvuruları ne zaman başlayacak? KYK müracaat ve başvuru işlemleri neler? Hepsi kamusaati.com adresimizde...

KYK için yurt başvurularını ağustos ayında alınmaya başlayacak. Henüz net bir tarih olmasa da ağustos ayında yapılacağı bakanlığın açıklaması ile netlik kazandı. Öğrencilerin yapacağı başvurular "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine göre belirlenecek. Bu nedenle hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi olanların bir an önce düzeltmesi önemli. Yoksa yurt başvurusu yapılamayacak. Bilgilerinde hata olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Net tarih açıklandığı anda haberimizden ulaşabilirsiniz...

KYK Başvuru ve müracat nasıl yapılır?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi "yurtkur.gsb.gov.tr"den ulaşabilecek.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler kyk.gov.tr adresimizdeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere Ocak ayından başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. Günleri arasında ödeme yapılacaktır.

KYK Bursunu kimler alabilir?

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, açık öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) alabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.