2017 YDS Sonbahar başvuruları nasıl yapılacak? Başvurular başladı

2017 Yabancı Dil Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi başvuruları binlerce kişi tarafından yapılmaya başlandı. 2017 YDS Sonbahar başvuruları nasıl yapılacak? YDS 2017 sınav ücreti ne kadar? Hangi bankalara yatırılacak? İşte başvurularla ilgili bilinmesi gereken önemli detaylar...

2017 YDS Sonbahar başvuruları nasıl yapılacak? Başvurular başladı
27 Temmuz 2017 Perşembe 14:03

2017 Yabancı Dil Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi başvuru kılavuzu dün ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile paylaşıldı.

Başvurularda dün başlandı. 3 Ağustos 2017 tarihine kadar da devam edecek. 2017 YDS Sonbahar başvuruları nasıl yapılacak? YDS 2017 sınav ücreti ne kadar? Adaylar başvuru döneminde bu soruların cevabını merak ediyor. 

2017 YDS Sonbahar başvuruları nasıl yapılacak?

YDS başvurusunu 26 Temmuz - 3 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapacak. Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da başvurular ÖSYM'ye ait olan "https://ais.osym.gov.tr/" sayfasından yapılabilecek.

Ödenmesi gereken ücret ise  90 lira. Adaylar bu parayı ÖSYM'nin ödeme işlemleri bölümden yapabilecek. Başvurular sınav ücretini ödemesi halinde başvuru kabul edilecek.

ÖSYM'nin sayfasından yapamayan adaylar ise T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) ile yapabilme imkanından yararlanabilecek.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ...

2017 YDS Sonbahar dönemi sınavı ne zaman?

Adaylar 17 Eylül 2017 tarihinde sınava girecek. Sınav saat 9.30’da başlayacak ve 150 dakika sürecek. Adaylar bu süre zarfında 80 soruyu çözmeye çalışacak. Sınavda adayların seçimine göre Almanca, Fransızca ve İngilizce testleri yer alacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.