2018 TYT YKS AYT Matematik Türkçe Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı? TYT Fen Bilimleri Yorumları

2018 TYT soru ve cevapları tartışılıyor. Adayların en çok zorlandığı Türkçe Matematik Soru ve cevapları sosyal medyada tartışılıyor. Peki Sosyal-Fen Bilimleri Türkçe Matematik soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? 2018 TYT Soruları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2018 TYT YKS AYT Matematik Türkçe Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı? TYT Fen Bilimleri Yorumları
30 Haziran 2018 Cumartesi 14:00

2 milyondan fazla adayın ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT) Oturumu sona erdi. Elbette Sınavdan çıkan adaylar soru ve cevapları merak ediliyor. Saat 10.15'te başlayan TYT,  soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20, temel matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 sorunun yöneltildiği TYT sorularına cevap veren adaylar sınavdan sonra soruları tartışıyor. Peki TYT sınavı bu sene nasıldı? Sınava giren bazı adayların zor dediği 2018 TYT sınavı uzman yorumları nasıl? Detaylar haberimizde. 


TYT Soruları Nasıldı?

Sınava giren yüzbinlerce aday sınavın zorluğundan şikayet etsede, önceki yıllara kıyasla Türkçe ve Matematik sınavının standart zorlukta olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan bazı adaylar ile yaptığımız görüşmelerde, Fen Bilimleri sorularının biraz zor olduğu ifade edilirken, sosyal bilimlerden tarih ve coğrafyanın sorularının çalışan her adayın rahatlıkla yapabileceği sorular olduğu belirtildi. Elbette sınava giren yüzbinlerce aday oldu.Sizlerde TYT sınavı ile ilgili görüşleriniz sayfamızın altında bulunan "Yorum" kısmına yazarak, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

 30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılan oturumda şu zamana kadar herhangi hatalı bir soru bulunmuyor.



LYS FEN Bilimleri Uzman Yorumları

Toplam 120 sorunun sorulduğu Yükseköğretim Kurumları TYTsınavı ile ilgili uzmanlar, sınavın genel olarak zor olduğu ancak, çalışan öğrencinin yapabileceği tarzda sorular sorulduğunu ifade etti. 

Sınavdan çıkan adaylar genelde Matematik ve Fen Bilimleri Sınavlarının zor olduğunu söylüyor. Açık uçlu soruların ise beklenenden kolay olduğu vurgulandı. 

Sizlerde TYT Oturumu ile ilgili Görüşlerinizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak "Yorum" bölümüne yazabilirsiniz.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür - 6 yıl önce
Matematik 37.dokuzgen beşgen sorusunun cevabı 66 yani B şıkkı olarak gostermiş;fakat hem ikiz kenar bagıntısıylada(68) hemde mavi cizgi ve besgenin acisini 180e tamamlayarakta(64) farklı cevaplar cıkıyor.Bu srounun yetkililere bildirilmesi gerek!!!!
Avatar
Sezen - 6 yıl önce
Türkçe ve Cografya testlerinde hatalı sorular mevcuttur. Bu konudaki itiraz dilekcemi yarın ÖSYM'ye bizzat iletecegim. Yayımlanan TYT kitapcigi incelendiginde hatalı soruların olduğu net bir şekilde anlaşılacağından soruları incelemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun Link

http://www.osym.gov.tr/TR,15133/2018-yks-tyt-ve-ayt-oturumlari-temel-soru-kitapciklari-ve-cevap-anahtarlari-yayimlandi-1072018.html
Avatar
Şefik - 6 yıl önce
Matematik 24.soru hatalı.
Avatar
Başar Alp Koz - 6 yıl önce
Matematik 37. Soru hatalıdır yetkililerin bunu düzeltmesini arz ederim
Avatar
Vedat - 6 yıl önce
Sınav çocuk oyuncağıydı
Avatar
Cafer Gürbüz - 6 yıl önce
Sınav Gayet kolaydı. Beynini az çalıştıran birisinin barajı rahatlıkla geçebileceğini düşünüyorum. Beynini evde bırakanlar için ne yazıkki bunu söyleyemeyeceğim.
Avatar
kullanıcı - 6 yıl önce
fen 17
.soru kuşla ilgili olan sorunun cevabı yanlış verilmiş