Bilsem 2017 Sonuçları açıklandı- MEB Sınav Sorgula Öğren

MEB, Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen 2017 BİLSEM grup tarama uygulama sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bilsem 2017 Sonuçları açıklandı- MEB Sınav Sorgula Öğren
17 Nisan 2017 Pazartesi 16:05

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017 BİLSEM grup tarama uygulama sonuçlarını açıkladı. Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini arttırmak amacıyla yapılan BİLSEM sınavı sonuçlarının açıklandığı Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. MEB tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

2017-2018 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 11 Şubat-09 Nisan 2017 arasında gerçekleştirilmiştir.

Uygulamada yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir.

Grup Tarama uygulamasında 1. Sınıflar için 60, 2 ve 3. Sınıflar için 70 soru sorulmuş olup  her soru 10 puan olarak değerlendirilmiştir.

Taban puanlar aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar 23/04/2017 tarihine kadar öğrenci velisi tarafından http://eitiraz.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

BİLSEM sonuçunu sorgulamak için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.