Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı - Başvuru şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı için ilan verdi. 28 Mart 2018 tarihli ilana göre başvurular 11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru için aranan şartlar ile birlikte tüm detaylar haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı - Başvuru şartları
28 Mart 2018 Çarşamba 13:08

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı için ilan verdi. Sadece erkek adayların başvuru yapabileceği ilana göre son başvuru tarihi 11 Nisan 2018 olarak açıklandı. 

İlanda "Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır" denildi. 

Aranan başvuru şartları şöyle sıralandı:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,

4. İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,

5. Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış olmak,

6. İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmamak,

7. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,

8. Erkek olmak.

Başvuru için gereken belgeler neler?

T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi, en az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, ihtisas kursu veya doktora mezuniyet belgesi, görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve adlî sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı isteniyor. 

Yazılı ve sözlü sınavda neler sorulacak?

Yazılı sınav soruları ilanda yayımlandı. Verilen bilgiye göre yazılı sınavda Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam tarihi ve İslam ahlakı, dinî ve meslekî genel kültür, Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuatı sorulacak. 

Sözlü sınavda ise adaylar Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan) sorularına tabi tutulacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.