İkinci YÖKDİL Sınavı başvuruları başladı

İkinci YÖKDİL Sınavı'na başvurular başladı. İkinci YÖKDİL Sınavı ne zaman? İşte detaylar...

İkinci YÖKDİL Sınavı başvuruları başladı
30 Mayıs 2017 Salı 12:20

İkinci YÖKDİL Sınavı için başvurular başladı. Başvurular 30 Mayıs 2017 Salı - 9 Haziran 2017 Cuma günleri arasında gerçekleştirilecek. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada 9 Temmuz 2017 Pazar günü saar 09.30'da gerçekleştirilecek YÖKDİL Sınavı için başvuruların başladığı belirtildi. YÖK, YÖKDİL'e ilişkin yaptığı duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

İkinci YÖKDİL Sınavı'na Başvurular Başladı (29.05.2017)

İkinci YÖKDİL Sınavı, 9 Temmuz 2017 Pazar günü, 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 09.30'da, tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.
 
Sınav başvuruları 30 Mayıs 2017 - 9 Haziran 2017 tarihleri arasında, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.
 
Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gerçekleştirilecek olup , ilk kez İngilizce'ye ek olarak "Arapça, Almanca ve Fransızca" dillerinde de yapılacaktır.
 
İkinci YÖKDİL Sınavına; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.
 

YÖKDİL Sınavına Başvurmak için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Uslu - 7 yıl önce
Merhaba, bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim. https://preply.com/tr/almanca-eğitimi/skype platformundan native öğretmenlerden almaca özel ders aldım. Almancamın ilerlediğini hissediyorum. Umarım bu seneki sınavda başarılı olurum. Almanca, öğretmen olduktan sonra kolaylıkla öğrenilebilen bir dil. Almancasını geliştirmek isteyen arkadaşların siteye bir göz atmasını öneririm. Herkese iyi çalışmalar.