LYS 1 Matematik sınavında 2 sorunun iptali isteniyor

ÖSYM, 2017 LYS-1 Matematik oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar soru ve cevapları tartışıyor. LYS-1 için müfredatta olmayan iki sorunun bugünkü matematik sınavında sorulduğu iddia edildi. İşte LYS-1'de iptali istenen 2 sorunun ayrıntıları...

LYS 1 Matematik sınavında 2 sorunun iptali isteniyor
11 Haziran 2017 Pazar 14:40

Yüzbinlerce adayın ter döktüğü 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı Matematik Oturumu sona erdi. 11 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00'da başlayan sınav, 135 dakika sürdü. Adaylar Matematik, ve Geometri sorularına yanıt verdi. ÖSYM tarafından yapılan 2017 LYS'de hatalı soru var mı? Sınavda iptali istenen 2 Matematik sorusu hangi konudan? İşte LYS-1 Matematik Geometri ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

LYS-1'in Matematik sınavın iki sorunun iptal edilmesi gerektiği iddia edildi. İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, bugün gerçekleştirilen LYS-1 Matematik Sınavı'nda 2 sorunun iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

Öğretim programından kaldırıldı

İrday, 2017 LYS-1'de matematik öğretim programından kaldırılan "Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem" denklemlerinden 2 sorunun geldiğini belirterek, bu 2 sorunun müfredat dahilinde olmadığını kaydetti. İrday, 2 sorunun iptali için ÖSYM'ye itiraz başvurusunda bulunulacağını açıkladı.


Etiketler; #matematik #LYS 1
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.