MEB BİLSEM 2018 sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama

MEB tarafından 6 Ocak - 4 Mart tarihleri arasından düzenlenen, üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için girdiği BİLSEM sınav sonucu ne zaman açıklanacak? MEB'den sonuçlarla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

MEB BİLSEM 2018 sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama
09 Mart 2018 Cuma 14:34

BİLSEM grup tarama testlerinin 04 Mart'ta tüm Türkiye'de tamamlanmasından ardından sonuçlar heyecanla bekleniyor.  Milli Eğitim Bakanlığı'nca üstün yetenekli öğrencileri seçmek üzere yapılan 2018 Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB daha önce, BİLSEM grup tarama uygulamalarına ait sonuçlarının 9 Mart tarihinde açıklanacağını duyurmuştu. MEB'den merakları giderecek bir açıklama geldi. MEB'in resmi internet sitesinden yayımlanan duyuruya göre, 10 Mart 2018 tarihinde uygulanacak telafi sınavı nedeniyle sonuçların ertelendiği duyuruldu.

MEB'de yayımlanan duyuru şu şekilde;

''2017-2018 bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci kapsamında 10 Mart 2018 tarihinde telafi uygulaması yapılacaktır. Bu nedenle 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan tüm grup tarama uygulamalarına ait sonuçlar 16 Mart 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.''

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacını taşıyan BİLSEM sonuçları,16 Mart 2018 tarihinde öğrenci kimlik numarası ile http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler http://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.