MEB MTSK-3 Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ehliyet Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sürücü adayları 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen MEB MTSK-3 Sınavı sonuçlarını merak ediyor. Peki MTSKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB MTSK-3 Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?
31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:45

2017 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) 3 Ehliyet Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

29 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen MTSK Sınavına giren binlerce aday, heyecanla sınav sonuçlarının açıklanacağı günü bekliyor. Peki MEB MTSK-3 Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavında 50 sorudan sorumlu tutulan adaylar, sınavda İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği, Trafik Adabı gibi derslerin sorularını cevapladı.

MEB MTSK sınavı 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 14:00'da gerçekleştirildi. 2017 MTSKS-3 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) daha önceden sınavlara ilişkin yayımladığı takvimde Özel MTSK Sınavı sonuçlarının 10 Ağustos 2017 Perşembe günü açıklanacağını kaydetmişti.

2017 MEB MTSK-3 Sınavı Sonuçlarının 10 Ağustos 2017 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir. 29 Temmuz ehliyet sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre 10 Ağustos Perşembe günü adaylarla paylaşılacak.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.