TEOG Sınavına kısa sürede nasıl hazırlanılır

TEOG sınavına sayılı günler kaldı. İkinci dönem oturumları 26-27 Nisan'da yapılacak olan ve 120 dakika sürecek olan sınavın, öğrenciler üzerindeki baskısı da arttı. Uzmanlar sınava girecek öğrencilere motivasyonlarını yüksek tutması gerektiğini vurguladı. Peki öğrenciler TEOG'tan önce nasıl bir hazırlık yapmalı?

TEOG Sınavına kısa sürede nasıl hazırlanılır
08 Nisan 2017 Cumartesi 20:27

1) Çalışmaya başlamadan önce  bir önceki yılda çıkmış TEOG sorularını alın ve hepsini çözün doğrularınızı yanlışlarınızı  bulun, hangi konularda eksikleriniz çok veya en çok hangi derste zorlandınız?  Eksiklerinizi bir yere not edin. Böylece Seviyenizi öğrendiniz.

2) Hangi  seviyede olduğunuzu öğrendikten sonra  çalışmaya başlayacağınız kaynakları belirleyin çok kaynaktansa az ve kaliteli kaynak kitaplar almanızı tavsiye ederiz, böylece kaynak yığınları arasında  kaybolup hangisinden başlayacağınızı düşünmek yerine belli kaynaklar hedefleyip bunları bitirmeye çalışmanız  daha avantaj sağlayacaktır.

3) Kaynaklarınızı belirledikten sonra, TEOG sınavına ne kadar bir zaman kaldığını hesaplayarak her ay için bir çalışma programı yapmanız fakat  program yaparken sadece içinde bulunduğunuz ay ile ilgili bir program yapmanız daha verimli olacaktır. Çünkü sizin için önemli olan şimdilik içinde bulunduğunuz ay dır ve bu ayı en  verimli  şekilde geçirmenizdir.Mesela bu ay şu dersleri ve şu konuları bitireceğim ve şu kadar test çözeceğim gibi bir plan yapabilirsiniz.

4) Bir aylık programınızı yaptınız sıra günlük programda, TEOG'ta kesin başarı kazanmak istiyorsanız aksatmamanız gereken bir günlük program şart. Bir gün aslında azımsanmayacak kadar önemli bir zaman dilimi (her ne kadar önemsiz gibi görünse de) Çünkü  saatler birbirini kovalamazsa  günler, günler birbirini kovalamazsa aylar oluşmaz, mesela hayatınızdan bir günü silebilir veya durdurabilir veya geriye alabilir misiniz? Bu yüzden her gününüzün ayrı bir yeri ve önemi vardır.Günlük yapacağınız işler bir ayınızın nasıl geçeceğini de aslında haber verir hep yarınlara ertelediğimiz işler aslında ertelediğimiz bir hayatın da habercisidir. İşte bu yüzden ne olursa olsun mutlaka bir planınız olsun. Planlarınız da günlük olsun her akşam yatarken veya sabah kalktığınızda hemen planınızı oluşturun bugün şu kadar ders çalışacağım,  şu kadar soru çözeceğim gibi.

5) Planınızı da yaptınız ve günlük olarak ders çalışmaya başladınız.Konu çalıştıktan sonra asla ve asla konunun ardından konuyla ilgili alabildiğine soru çözmeyi unutmayın.Sadece konu  çalışması yeterli değildir. Çözeceğiniz her soru yeni bir bilgi demektir ve yanlış yapma olasılıklarınızı azaltan bir etkendir.

6) Konuları çalıştınız ve bitti ama sakın konuların bitmesi için son ayı beklemeyin mutlaka konularınızı son aydan önce bitirin ve son bir ay kala sadece  deneme sınavları ve daha önceki yıllarda çıkmış kpss sorularının tümünü çözmeye çalışın.

7) Tüm bunları yaptınız ve sınav zamanı geldi çattı, o halde tek yapmanız gereken kazanacağınıza inanarak sınava girmek ve  emeğinizin karşılığını almak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.