YGS'de sınavı geçersiz sayılan öğrenciye sürpriz karar

Tokat'ta YGS'ye astım ilacıyla giren ve salon görevlilerinden izin aldığı halde sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş'la ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

YGS'de sınavı geçersiz sayılan öğrenciye sürpriz karar
08 Nisan 2017 Cumartesi 14:40

Tokat'ta YGS'ye astım ilacıyla giren ve salon görevlilerinden izin aldığı halde sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş'la ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Tokat’ta Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına nefes açıcı tüp ilaçla girdiği için sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş’a sevindirici haber Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) geldi. Zehra Betül Baş'ın sınavını ÖSYM tekrar değerlendirdi ve geçerli sayıldı.

Kendisine haberin dün akşam geldiğini bildiren Baş, şunları kaydetti:

"ÖSYM'den haber gelince kaç kez kontrol ettim belgeyi. Sonucum da güzel geldi. Sınavımın tekrar değerlendirileceğine dair ilk başlarda umudum vardı. Dün akşam ise 'LYS başvuruları da başladı, kabul edilmeyecek' diye umudumu kesmiştim. Seneye kaldı derken tam o esnada ÖSYM'den mesaj geldi.''

Bunun üzerine kensidine ÖSYM'den 'Sınav sonuçlarınızı tekrar kontrol edin' mesajı gelen Baş, yeniden baktığı ekranda sınavının geçerli sayıldığını gördü. Sınav sonuç ekranında LYS’ye girebilir yazısını görünce büyük mutluluk yaşadığını belirten Zehra Betül Baş, hedefinin psikolog olmak olduğunu ifade ederek, "Çok heyecanlandım. 365.87569 puanım şu an bana yetiyor. LYS’de daha iyi yerlerde olacağım inşallah. Her şey güzel olacak." diye konuştu.

''EMEKLERİM BOŞA GİTMEDİ, ÇOK MUTLUYUM''

Sorunlarıyla ilgilenen başta Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç olmak üzere herkese teşekkür eden Baş, "İllk öncelikle sesimin duyurulmasında yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Devlet büyüklerime, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve özelikle Kamu Denetçiliği Kurumu’na çok teşekkür ederim. Yetkililer birebir ilgilendiler. Benim gibi başka arkadaşların da mağduriyeti giderildi. Çok heyecanlı ve mutluyum. Bu mutluluk gerçekten kelimelerle tarif edilecek gibi değil. Hakkımızı bulduk. Emeğimizin karşılığını aldık. Bir yıl daha aynı uğraşları vermek zorunda kalmayacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tokat'taki salon görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuyorum. Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.