Yks Sonuçları Açıklandı

Yks sonuçları açıklandı, 2019 yks sonuçları açıklandı, Yks yerleştirme sonuçları, hangi üniversiteye yerleştim, yks sonuç ekranı, yks sonuçlarını öğren, ösym sonuç sayfası, üniversite boş kalan kontenjanlar,

Yks Sonuçları Açıklandı
Admin
Admin
06 Ağustos 2019 Salı 12:11

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DUYURU
(06 Ağustos 2019)

2019-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan üniversite tercihleri kapsamında, 2019-YKS yükseköğretim programlarına üniversitelere merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden  https://sonuc.osym.gov.tr  06 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Yks Sonuçları Açıklandı öğrenmek için hemen tıklayınız 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.