2016 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayımlandı

ÖSYM, 2016 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzunu resmi internet adresleri üzerinden yayınladı. Peki alt limit puanı kaç? Detaylar haberimizde. KPSS başvuru kılavuzu ve tercih tabloları kamusaati.com adresimizde.

2016 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayımlandı
14 Kasım 2016 Pazartesi 15:06

KPSS önlisans sınav sonucunun açıklanmasının ardından binlerce memur adayı KPSS tercih kılavuzu için sabırsız bekleyişin sonuna gelindi.KPSS Önlisans tercih kılavuzu sonuçlardan bir hafta sonra ÖSYM’nin sitesinde yayınlandı.

Sınava giren adaylar sonuçlara ve bölümlere göre başvuru yapabilecekler. Nitelik kodlarına göre bölümlere ayrılan kılavuzda önlisans mezunlarının bu alana dikkat etmeleri gerekiyor.

Başvurular olarak net bir tarih yok. Başvurular Bakanlıklar üzerinden yapılacaktır. KPSS'nin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından, B Grubu kadrolar için tercihler alınmaya başlanacak. Tüm sonuçların ardından yayımlanacak olan B Grubu tercih kılavuzu, adayların yapacağı tercihlerdeki kadro sayıları ve koşulları konusunda fikir verecek. Adaylar kılavuzun da yayımlanmasının ardından tercihlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

Önlisans kılavuzundaki listeye bakıldığında en çok alınacak bölüm “Sağlık Teknikeri” olarak görülmektedir. Tablo 2A ve Tablo 2B dikkatlice incelendiğinde unvan olarak Sağlık Teknikeri gözükmektedir. Diğer unvanlara dair alımlar Bakanlıklardan gelecek alımlara göre şekillendirilecektir.

Sınava giren aday istenen bölümlere başvuru yapabilmek için en az “70 puan” alma şartı konulmuştur. 70 puandan aşağı alınan puanlar geçersiz sayılacaktır.

KPSS 2016 başvuru klavuzları için TIKLAYINIZ

Önlisans mezunları için aranan nittelik kodlarını görebilmek için TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS MEZUNLARI HANGİ TABLOLARA GÖRE BAŞVURU YAPABİLECEK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin hazırladığı kılavuza göre Tablo 2A ve Tablo 2B üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olacaklar.

TABLO 2A

2A tablosunda Kurum kodu, SB kodu, kurum adı, unvan, branş, il, teşkilat, sınıf ve aranan nitelikler bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan aday “aranan niteliklere” çok dikkatli bakması gerekmektedir.

TABLO 2A'yı görebilmek için TIKLAYINIZ

TABLO 2B

2A’daki aynı maddeler Tablo 2B içinde geçerlidir. Aranan nitelikler bu tabloda da geçmektedir.

TABLO 2B’yi görebilmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #KPSS önlisans
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergin - 8 yıl önce
Tercih sayfasi neden acilmiyor
Avatar
Ebru - 8 yıl önce
Tercih kılavuzu neden açılmıyor alınan puanla ilgisi var mı?ben 69 kusurpuan aldım 70mi baraj bazı sitelerde baraj kalktı 65-70aradi tercih yapılabilir diyo biri net bisry söylerse seviniri