2016 KPSS Ortaöğretim puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 3 milyon 500 bin adayın katılacağı KPSS Ortaöğretim sınavı öncesinde adaylar puan hesabı işlemini merak ediyor. KPSS puan hesaplama ile ilgili detaylara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

2016 KPSS Ortaöğretim puan hesaplama nasıl yapılır?
15 Kasım 2016 Salı 18:00

20 Kasım 2016 Pazar günü Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin aday girecek. Peki KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Standart sapmanın büyük önem kazandığı KPSS sınavında adaylar kaç net ile yüksek puan alabilir? 2016 KPSS Ortaöğretim puan hesaplama haberimizde.

KPSS Puanı nasıl hesaplanır? 

120 sorunun sorulduğu KPSS sınavında adaylar, 60 soru Genel Kültür ve 60 soru Genel Yetenek testi çözecekler. Adayların puan ve başarı sıralamasını yaptıkları netler ve standart sapmalar belirliyor. Sadece yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapmanın önemi göze çarpıyor.  Yıllara göre farklılık gösteren ve başarı ortalamasına bakılan sıtandart sapma ile adaylar +5 -5 puan fazla veya eksik alabiliyor.

Mesela 2016 KPSS Ortaöğretim sınavında ;

Genel yetenek testіnde 48 doğru 12 yanlış Genel kültür testinde 40 doğru 20 yanlış yapmış olsun. Bu adayın 2016 yılı KPSS Ortaöğretim puanı 81+-5 puan olabilir.

Peki  KPSS puanınızı nasıl hesaplanabilir?

Genel basіt bir kpss hesaplama sistemі var.  Bu hesaplama;

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek kabaca hesaplanıyor.Elbette standart sapmayıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kabaca yapılan hesap ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilir.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.