2016 KYK başvuruları başladı mı? KYK müracaat ve başvuru işlemleri

KYK yönetmeliğinde yeni değişiklik yapılmasından sonra bursun kime verileceği merak ediliyor. KYK bursuna kimler başvurabilir? Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs müracaat işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 KYK başvuruları başladı mı? KYK müracaat ve başvuru işlemleri
10 Ağustos 2016 Çarşamba 17:23

Yüzbinlerce üniversite adayı için üniversite tercih sonuçları açıklandı. LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kazanan yüzbinlerce aday Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) başvurularının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki KYK başvuruları ne zaman yapılacak? 2016 KYK müracat işlemleri ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK Kredi ve Burs işlemlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. KYK ile ilgili tüm merak edilenler sayfamızda bulabilirsiniz. 

KYK Başvuru ve müracat nasıl yapılır?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler kyk.gov.tr adresimizdeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere Ocak ayından başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. Günleri arasında ödeme yapılacaktır.

KYK Bursunu kimler alabilir?

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK Yönetmeliğinde yeni değişiklikler yapıldı. Yapılan yeni değişiklikler 9 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle  yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yeni yönetmeliğimizde gençlerimize ve ailelerine müjde olarak nitelendirebileceğim düzenlemeler de var." dedi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre;

- Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması sşertı getirildi.

- Yüzde 50 fazla alınan aylık ücret alınmayacağı belirtildi.

- Yeni düzenlemeyle ayrıca süresi içinde öğretimini tamamlayamayan öğrencilerden yüzde 50 fazla istenen aylık ücretin artık alınmayacak

- Kendi isteğiyle kaydını sildiren öğrencilerden, tekrar başvurmaları halinde iki kat ücret alınması şartının da kaldırıldığını bildirdi.


Etiketler; #KYK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.