2016 LYS öncesi Ankara Valiliğinden önemli açıklama

Ankara Valiliği 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak LYS öncesinde alınacak tedbirler ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilik, adaylara sakin ve güvenli sınav ortamlarının sağlanması için tüm Ankaralıların hassasiyet göstermelerini istedi.

2016 LYS öncesi Ankara Valiliğinden önemli açıklama
15 Haziran 2016 Çarşamba 14:26

Milyonlarca öğrencinin gireceği Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) az bir süre kaldı. Sıanva az bir süre kala Ankara Valiliği'nden LYS ile ilgili alınacak tedbirler açıklaması geldi. 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak LYS-4 ve LYS-1 sınavlarında öğrencilerin sakin ve güvenli ortamda sınavlarına girebilmeleri için bir dizi tedbirler alındığı kaydedildi.  Açıklamada, sınavların yapılacağı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıtanın park ettirilmeyeceği ifade edildi.

Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gitmek için kullanılan güzergahlarda toplu taşıma seferlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden sürdürüleceği kaydedilen açıklamada, sınav yerlerinin hazırlanmasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sağlık tedbirlerinin alınmasının ise İl Sağlık Müdürlüğünce planlanacağı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik birimlerinin sınavların yapılacağı mahalleler ve çevrelerinden tedbirler alacağı belirtildi. Ankara Valiliği; "Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavlar nedeniyle her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın sevgili öğrencilerimize sakin ve güvenli sınav ortamlarının temin edilmesi bakımından hassasiyet göstermeleri, adayların başarısı açısından fevkalade önemlidir. Bu vesileyle sınava girecek tüm gençlerimize Ankara Valiliği olarak başarılar diler, gösterecekleri hassasiyet için değerli Ankaralılara teşekkür ederiz." açıklamasında denildi.

LYS zamanı Nüfus Müdürlükleri açık olacak

LYS'ye katılacak öğrencilerden nüfus cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı bildirildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.