ALES başvurularında son tarih yaklaşıyor

ALES son başvuru tarihi ne zaman? ALES başvuru tarihleri ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde:

ALES başvurularında son tarih yaklaşıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için son başvuru tarihi yaklaşıyor. 14 EKim'de sona erecek başvurular için şimdiden çok sayıda kişi başvuru yaparken son güne bırakan ciddi bir kesim olduğu da görülüyor. 

Her yıl iki kez yapılan ALES için sonbahar dönemi sınavı başvuruları ÖSY üzerinden yapılıyor. ÖSYM veritabanında yer alan eğitim bilgisi değişiklik yapılacaksa sınav başvuruları liseler ve üniversitelerdeki başvuru merkezleri üzerinden alınacak. Bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar internet üzerinden başvuru yapabilecek.

Başvuru işlemleri için ÖSYM'deki bilgilerinde değişiklik olmayanlar doğrudan sistem üzerinden ödeme ve kayıt aşamalarını tamamlayabilecek. ÖSYM bilgilerinde değişiklik olanlar önce başvuru daha sonra da ödeme işlemi gerçekleştirecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.