AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF 4-5 Haziran sınav sonuç öğren

Binlerce öğrenci geçtiğimiz haftasonu yani 4-5 Haziran 2016 tarihlerinde AÖF Bahar dönemi final sınavlarında ter döktü. Her dersten 20 sorunun sorulduğu AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 AÖF ile ilgili detaylar haberimizde.

AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF 4-5 Haziran sınav sonuç öğren
10 Haziran 2016 Cuma 14:20

Üniversiteyi dışarıdan okumak isteyen binlerce kişinin  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan binlerce kişi  4-5 Haziran 2016 tarihlerinde AÖF 2015-2016 Bahar Dönemi final sınavlarında ter döktü. Üniverite okumanın en kolay yolu ve sadece test çözerek üniversite mezunu olabilmenin yolunu açan AÖF final sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Peki AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde.

Herhangi bir üniversiteye gitmeden  çoktan seçmeli sorulara cevap vererek ve sadece vize, final sınavlarına giren yüzbinlerce öğrenci 4 yıl içerisinde AÖF mezunu olabiliyor. Türkiye'de örgün eğitimle bir tutulan AÖF bahar dönemi final sonuçları henüz açıklanmadı. AÖF sınav sonuçlarının sınavdan en geç 10-15 gün içerisinde belli oluyor. Açık öğretim fakültesi 2015- 2016 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi final sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyleyebiliriz.

AÖF Sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF Bahar Dönemi final sınavı sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacağını tahmin ediyoruz. AÖF Final Sınavı sonuçları açıklandığınında, sınav sonucunu öğrenmek isteyen AÖF öğrencileri,  AÖF sınav sonuçları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık öğretim fakültesi sınav sonuçlarını öğrenmek artık eskisi kadar zor değil. Öğrencinin tek yapması gereken T.C. kimlik numarasını ve öğrenci şifresini bilmek. AÖF sınavına giren öğrenci AÖF sonuç öğrenme sistemi üzerinden T.C. numarası ve öğrenci şifresiyle sisteme giriş yapıp notlarını öğrenebilirler. 

aöf öğrenci girişi

AÖF Bahar Dönemi Final Sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı anda haberdar olmak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve sonuçlar açıklandığı anda bildirim alabilirsiniz.

Kamu Saati Mobil Uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ


AÖF SONUÇLARINI MOBİL ÖĞRENMEK İÇİN GOOGLE PLAY UYGULAMASINI İNDİR

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ IPHONE IOS UYGULAMASI


AÖF DERS GEÇME NOTU

Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrenciler için ders geçmek çok kolay. Her sınavda her dersten 20 sorunun sorulduğu AÖF sınavlarında adaylar 20 sorudan 7 soruya doğru cevap vererek, o dersi geçmiş sayılabiliyor. Elbette sınav ortalamasının önemli olduğu AÖF geçme notlarında öğrenciler düşük notlar alsada harf notları yüksek gelebiliyor. 100'lük sisteme göre ve 4'lük sisteme göre hesaplanan harf notu puanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Harf Notu - Katsayısı
AA                4,00
AB                3,70
BA                3,30
BB                3,00
BC                2,70
CB                2,30
CC                2,00
CD                1,70
DC               1,30
DD               1,00
FF                0,00

AÖF 2016 harf notu hesaplama 

Harf Notunun 100'lük sistemdeki karşılığı aşagıdaki gibi oluyor

95 – 100 -- AA (GEÇTİ)

85 – 94 --  AB

80 – 84 -- BA

70 – 80 -- BB

61 – 70 -- BC

56 – 60 -- CB

50 – 55 -- CC

Bundan sonrasında öğrenciler ortalamaya göre dersleri verebiliyor.

46 – 49 -- CD 

40 – 45 -- DC

33 – 39 -- DD

0 – 32 -- FF



 


Etiketler; #aöf
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.