AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF öğrenci girişi ile sınav sonucu öğren

Türkiye'nin ilk açık öğretim fakültesi sistemine sahip Anadolu Üniversitesi öğrencileri AÖF final sınav sonuçlarının açıklanma durumunu AÖF sistemi ekranında heyecanla bekliyor. Peki milyonları ilgilendiren aöf sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sonuç öğrenme için haberimize bakabilirsiniz. AÖF öğrenci girişi yaparak aöf sınav sonuçları bakabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF öğrenci girişi ile sınav sonucu öğren
12 Şubat 2016 Cuma 11:28

Türkiye'de yaşayan her öğrenci lise çağına geldiğinde geleceğini şekillendirecek bir plan yapmak ister. Ülkenin genel yönelimi ÖSYM'nin yaptığı YGS ile birlikte herhangi bir iki yıllık veya dört yıllık bölüm kazanmak, bu bölüm bitince de bir işe girmek ve hayatı şekillendirmek. Bu hayalin dışında bazı öğrenciler de ticaretle uğraşarak para kazanma hayaline düşerler. Hayaller farklı olsa da gelecek kaygısı tektir. 

Öğrencilerin bazıları lise biter bitmez çalışmak veya farklı işlerle uğraşmak istediği için üniversitenin hayatlarında çok zaman almasını istemezler. Bu sebeple açık öğretim fakültesini yüz binlerce öğrenci tercih eder. 

Açık öğretim sisteminde öğrenciler okula gitmeden, sadece vize ve final sınavlarına girerek okumak istedikleri bölümü okur ve diplomalarını alırlar. Bu diplomayla örgünde okuyan öğrenciler gibi işe girebilirler. Bu konuda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi gençlere büyük bir fırsat sunuyor.

23 24 Ocak tarihlerinde yapılan AÖF sınav sonuçları belli oldu, AÖF sınav sonuçlarını aşağıdan öğrenebilrisiniz. AÖF final sınav sonuçları AÖF sınav sonuçları ekranından öğrenebiliyor.

Açık öğretim fakültesi 2015 2016 eğitim öğretim yılı I. dönem final sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık öğretim fakültesi sınav sonuçlarını öğrenmek artık eskisi kadar zor değil. Öğrencinin tek yapması gereken T.C. kimlik numarasını ve öğrenci şifresini bilmek. AÖF sınavına giren öğrenci AÖF sonuç öğrenme sistemi üzerinden T.C. numarası ve öğrenci şifresiyle sisteme giriş yapıp notlarını öğrenebilirler. 

aöf öğrenci girişi

Dilerseniz AÖF sonuçlarını dilerseniz AÖF mobil uygulama indir sayfasından Google Play veya OS uygulamaları ile de görebilirsiniz. 

AÖF SONUÇLARINI MOBİL ÖĞRENMEK İÇİN GOOGLE PLAY UYGULAMASINI İNDİR

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ IPHONE IOS UYGULAMASI


YENİ ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

AÖF dönem dönem ders geçmede, mezun olmada ve ders içeriklerinde farklı uygulamalar yapabiliyor. Yeni öğrenci değerlendirme sistemine göre geçme notu 35 oldu. Daha önceden bağıl değerlendirme sistemi uygulanırken şimdi  yeni değerlendirme sistemi uygulanıyor.

İngilizce öğretmenliği lisans programında ise İngilizce okutulan derslerde ve ödev, laboratuvar uygulaması olan dersler bu kapsam dışındadır.



AÖF sınavlarında nasıl başarılı olurum? 

Açık öğretim fakültesinin mantığında derse girmeden sınava girme hususu olduğu için burada öğrencinin izleyeceği yol, çalışma sistemi başarısını etkileyecektir. Eğer siz sadece bu bölümden mezun olmak, diplomaya sahip olmak için İktisat, işletme, kamu yönetimi, medya ve iletişim, marka iletişimi, okul öncesi öğretmenliği gibi bölümleri okuyorsanız çok kolay bir şekilde mezun olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sınavdan 10 gün önce bazı yayınevlerinin çıkardığı tek kitapları almak ve ondaki özellikle çıkmış sorulara çalışmak. Sürekli bu soruların özellikle doğru seçeneğini işaretleyen kişi sınavda başarılı olacaktır. 

Amacınız sınavda başarılı olmaktan ziyade bilgiyi özümsemek ve iş hayatında kullanmak ise o zaman zorlanacaksınız. Çünkü derse katılmadan öğreilen bilgi her zaman soyut kalır. Bunun için tek yapmanız gereken çalışma sürenizi 10 güne yaymak yerine her gün ikişer saat düzenli bir şekilde çalışmaktır. 

Her gün her dersten yapacağınız tekrarlar sizin için oldukça öğretici olacak, sizin ufkunuzu açacaktır. Bilgiyi sürekli tekrar ettiğiniz için AÖF sınavlarında başarı sizinle gelecektir. Haliylr AÖF sınav sonuçları istediğiniz gibi olacaktır.

AÖF'DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

4 YILLIK LİSANS BÖLÜMLERİ

Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
AÖF  Maliye Bölümü
İktisat Bölümü
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
Okulöncesi Öğretmenliği
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Havacılık İşletmeciliği
İngilizce Öğretmenliği
Konaklama İşletmeciliği
Felsefe
Sağlık Yönetimi
Sosyoloji
Sosyal Hizmet
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
Batı Avrupa Programı ( Yurtdışında Yaşayanlar için )
Yönetim Bilişim Sistemleri

Ön Lisans Programı 2 yıllık Bölümler:



Aşçılık
Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Bilgi Yönetimi Programı
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Dış Ticaret Programı
İlahiyat Programı
Emlak ve Emlak Yönetimi Programı
Ev İdaresi Programı
Halkla İlişkiler Programı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Eczane Hizmetleri Programı
Kimya Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Çocuk Gelişimi
İnsan Kaynakları Programı
Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
Marka İletişimi Programı
Muhasebe Programı
Özel Güvenlik ve Koruma Programı
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
Sosyal Bilimler Programı
Sosyal Hizmetler Programı
Tarım Programı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Yerel Yönetimler Programı
Menkul Kiymetler ve Sermaye Piyasası
İşletme Yönetimi
Spor Yönetimi
Adalet
Fotoğrafcılık ve Kameramanlık
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
Kültürel Miras ve Turizm
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Lojistik
Medya ve İletişim
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Yaşlı Bakımı

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

İkinci dönem için kaydını yenilemek isteyen öğrenciler kayıt yenileme tarihlerini merak ediyor. AÖF kayıt yenileme tarihi 22 Şubat Pazartesi başlayacak ve 4 Mart Cuma günü sona erecek.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR?

AÖF öğrencileri kayıt yenileme işlemlerini ancak kayıt yenileme ücretinin ödenmesiyle yapabileceklerdir. Kayıt yenileme ücreti yatana kadar ders ekleme, silme işlemleri yapılmayacaktır.

Kayıt Yenileme İşlemleri

22 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayıp 04 Mart 2016 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemleri


Mazeretli olanlar (raporlu vs.) 04 Mart 2016 tarihinde kayıtlarını yenileteceklerdir.
Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi Bahar döneminde kayıt yeniletmek isteyen öğrencilerin ders seçimi esnasında ders atamaları 30 AKTS kredii geçmeyecek şekilde Fakülte yapacaktır.

Öğrenci Fakülte'nin atadığı bu zorunlu dersler (tekrar ettiği dersler) dışında kalan dersleri silebilir veya yeni ders ekleyebilir. Toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üstten de ders alabilir.

 22 Şubat – 04 Mart 2016 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.
Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartı ile(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Öğrenciler, mazeretli kayıtların son günü olan 04 Mart 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapabilirler. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2015-2016 öğretim yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.
04 Mart 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Öğrenci Girişi bağlantısından veya http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.
Şifresi olmayan öğrenciler yeni şifrelerini; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bölümündeki “Şifre Hatırlatma” bağlantısından, 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini Fakültemizdeki kayıtlı cep telefonu numaraları ile arayarak veya en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirler.
Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler.
Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim veya http://aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Ekle-Sil Otomasyonu bağlantısından ulaşılabilir.  
Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Haydi Bismillah