DGS soru ve cevapları burada - DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan 2016 DGS sınavı sona erdi. 4 yıllık lisans programına geçiş yapılan sınavda, binlerce aday ter döktü. DGS soru ve cevapları yayımlandı. DGS sonuçların ne zaman açıklanacak? Dikey geçiş sınavı soru ve cevapları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DGS soru ve cevapları burada - DGS puan hesaplama nasıl yapılır?
21 Ağustos 2016 Pazar 17:27

Önlisans programlarından Lisans programlarına geçmek için girilen Dikey Geçiş Sınavı sona erdi. 4 yıllık fakültelerde okumak isteyen binlerce aday, DGS sınavnda ter döktü. PEki ÖSYM DGS soru ve cevaplarını açıkladı mı? 140 dakika süren 2016 DGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? DGS ile tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2016 Dikey Geçiş sınavı (DGS) sona erdi. 2000 yılından bu zamana kadar yapılan 4 yıllık lisans programlarına geçiş sınavının sonuçları sınava girenler tarafından merak ediliyor. ÖSYM'nin soru ve cevapları açıklamasıyla ilgili herhangi bir resmi açıklaması olmazken, soru ve cevapların akşam üzeri saat 17.00 gibi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanması bekleniyor. 2016 DGS soru ve cevapları yayınlandığı an haberimizden ulaşabilirsiniz.


2016 DGS Soru ve Cevaplarını görmek için TIKLAYINIZ

Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Elbette sınava giren adayların bir diğer merak ettiği konu ise sonuçların ne zaman açıklanacağı oluyor.Önlisans ve AÖF önlisans programlarından mezun olmuş ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen öğrencilerin girmek zorunda DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM'nin DGS sınav sonuçlarını 15-20 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. 

2016 DGS puanı nasıl hesaplanır? 

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2016-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

 


Etiketler; #dgs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Haydı hayırlısı
Avatar
Esra ari - 8 yıl önce
Soruları paylasalim