KPSS Önlisans sınavında hatalı soru var mı? İptal edilecek soru olacak mı?

Yüzbinlerce memur adayının girdiği KPSS Önlisans sınavı sona erdi. 120 sorunun sorulduğu KPSS Önlisans'ta hatalı soru var mı? Memur adayları 120 sorunun sorulduğu sınavda hatalı soru ve iptal edilecek soru var mı merak ediyor. KPSS Önlisans ile ilgili merak edilenler haberimizde.

KPSS Önlisans sınavında hatalı soru var mı? İptal edilecek soru olacak mı?
16 Ekim 2016 Pazar 12:15

Yüzbinlerce memur adayı 16 Ekim Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi. Sabah 09.30'da başlayan oturumda adaylar, 60 Soru Genel Yetenek, 60 soru Genel Kültür sorularına cevap verdi. Peki KPSS Önlisans sınavında hatalı soru var mı? İşte detaylar...

KPSS Önlisans Sınavında Hatalı Soru Var mı?

16 ekim 2016 Cumartesi günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonrası sınava giren adaylar, sorularla ilgili konuşuyor. Sınavdan çıkan bazı adaylar, sorularının eski yıllara göre kolay olduğunu söylerken,  Genel Kültür ile ilgili  sorularının zor olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz yıllara göre zorluğu biraz daha az olan 2016 KPSS Önlisans sınavında iptal soru henüz yok. Ancak herhangi bir iptal veya tartışma oluşturacak soru olduğunuda sitemizden öğrenebileceksiniz.

Sizde 2016 KPSS Önlisans sınavında hatalı soru olduğunu düşünüyorsanız, sayfamızın "Yorum" kısmına yazabilirsiniz.

KPSS Önlisans Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ

KPSS Soruları nasıldı? Kolay mıydı, Zor muydu? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İPTAL EDİLMESİ GEREKEN SORU - 8 yıl önce
Genel yetenekteki 11. soru mutlaka iptal edilmeli. ÖSYM'nin doğru şık olarak -yanlış yazıldığını gösterdiği- "tarih" sözcüğü bütün kaynaklarda "tarih" olarak geçiyor; kendi TDK sözlüğünde bile. Oysa tali sözcüğünün "a"sında şapka olması gerekiyor; bütün kaynakları inceleyebilirler. SORU KESİNLİKLE HATALI...
Misafir Avatar
mehmet tds - 8 yıl önce @İPTAL EDİLMESİ GEREKEN SORU
şapka kaldırıldı kardeşim edebi de şapka olmaması lazım doğru cevap edebi olmalı...
Misafir Avatar
emine - 8 yıl önce @İPTAL EDİLMESİ GEREKEN SORU
sorunun cevap anahtarı sıkıntılı soruyu iptal etmesinler cevap anahtarını düzeltsinler genel yetenek 11. soru için konuşuyorum
Misafir Avatar
ARİF - 8 yıl önce @İPTAL EDİLMESİ GEREKEN SORU
Bende size katılıyorum özelikle "tali" şıkkının doğru olduğundan emindim "tarih" cevap anahtarında çıkınca şaşırdım bencede cevap yanlış..
Avatar
ahmet - 8 yıl önce
hangisi19. yuzyılda bağımsızlığını kazanan balkan devletlerinden değildir sorusu vardı.......... iki cevap vardı şıklarda arnavutluk ve bulgaristan bu ne biçim iştir.
Avatar
deniz - 8 yıl önce
tarih 6.soruda da bir yanlışlık yok mu sizce ? Eyalet sınırlarının çok geniş olması ve Timar Sisteminin her bölgede uygulanmaması ... eyalet sınırları geniş olduğu için tımar sistemi uygulanamıyor zaten ??
Misafir Avatar
deniz - 8 yıl önce @deniz
eyalet sınırlarının çok geniş sınırlara ulaşmasından dolayı osmanlı devleti bu bölgelerde tımar sistemini uygulayamıyor o yüzden toprakları salyaneli ve salyanelisiz topraklar olarak ayırmadı mı ? bu şekilde uzak eyaletlerinin vergilerini direk olarak hazineye katmadı mı ??? ben bu şekilde biliyorum bunu.
Misafir Avatar
emel a - 8 yıl önce @deniz
Alanın geniş olmasıyla bir ilgisi yok Tımar uygulamasının. Salyanesiz yani vergiyi direk ödeyen eyaletler (Mısır, Tunus, Yemen.. vb gibi. Osmanlının uzak topraklarıdır. ) Salyanesizlerde tımar var, tımarlı sipahi topluyor vergileri, devlet bu şekilde askerinin maaşını ödüyor. ( Tarih 3. sınıf öğrencisiyim)
Avatar
ahmet - 8 yıl önce
genel kültür 12. soruda 2 tane doğru cevap var bulgaristan 1908 de arnavutluk 1912 de bağımsız olmuştur. ikiside 20.. yüzyıl
Avatar
Ramazan - 8 yıl önce
Coğrafyadan türkiye topraklarının en büyük problemi ne diye soruyordu kuraklık yani sulama olması lazım cvb erozyon diyor bence kontrol edilmesi lazım hayali diye düşünüyorum
Misafir Avatar
X - 8 yıl önce @Ramazan
Fazla yağışta erezyon sebebidir
Avatar
Yagpmur - 8 yıl önce
Türkçeden 27. Soru hatalı öncülde diyorki fatma ve demirin farklı dersleri seçtiğini söylüyor.soru ise ahmet fatma ve demir den hangileri tarih dersinisecmis olabilir diyo cvp olarak ahmet demir ve fatma yi vermiş. ..
Avatar
Selin - 8 yıl önce
Çok zordu sorular hatalıydı.sınav iptal edilsin.milyonlarca öğrencinin emeğini çöpe atmayın
Avatar
Ceyhan - 8 yıl önce
GY 19. sorunun cevabının hatalı olduğunu düşünüyorum. Sorunun iptal edilmesi gerekiyor bence. Tüm şıklar dolaylı yoldan imalı olarak elde ediliyor. Çok alakasız biz cevap.