KPSS saat kaçta yapılacak, ne kadar sürecek? 22 Mayıs 2016

2016 KPSS saat kaçta yapılacak? 1 milyonu aşkın memur adayının katıldığı sınav 22 Mayıs 2016 sabah gerçekleştirilecek. Peki KPSS ne kadar sürecek? Sabah ve öğlen oturumları şeklinde yapılacak ÖSYM KPSS Lisans ve KPSS eğitim bilimleri saat kaçta yapılacak? İşte KPSS saatleri ve süreleri...

KPSS saat kaçta yapılacak, ne kadar sürecek? 22 Mayıs 2016
21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:20

Kamu personeli olmak isteyen, uzman yardımcısı, uzman, denetçi, kamu avukatı, öğretmen olmak isteyen 2 milyon üniversite mezunu gencin katıldığı 2016 KPSS 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Peki KPSS saat kaçta yapılacak? Ayrıca KPSS ne kadar sürecek? 

22 Mayıs 2016 Pazar günü sabah tüm lisans mezunlarının katıldığı ortak sınav olan Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı, öğleden sonra da öğretmen adaylarının katıldığı Eğitim Bilimleri sınavı yapılacak. Peki KPSS saat kaçta yapılacak? İşte KPSS saatleri ve KPSS süreleri...

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


22 Mayıs 2016 Pazar

Genel yetenek genel kültür sınav saati: 9.30
Genel yetenek genel kültür soru sayısı:120
Genel yetenek genel kültür sınav süresi: 120 dk
 
Eğitim bilimleri sınavı saati: 14.00
Eğitim bilimleri soru sayısı:80
Eğitim bilimleri sınavı süresi:100 dk

ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sınavları 2016 yılına kadar temmuz ayı içerisinde uygulanıyordu. Ancak temmuz ayı içerisindeki sınav ve sınav okuma yoğunluğu sebebi ve atama tarihleri sebebiyle ÖSYM 2016 yılında yeni bir karar alarak KPSS sınavlarının bir kısmının mayıs ayı içerisinde yapılmasına karar verdi. Bu sebeple sınavların bir kısmı 22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde bir kısmı da temmuz ayı içerisinde yapılacak. 

Başvuruların mart ayı içerisinde alındığı 2016 KPSS sınavları mayıs ve temmuz aylarında yapılacak. Sonuçlar ise temmuz ayının sonuna doğru açıklanacak.

KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için tıklayınız.

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.