LYS 4 Sosyal Bilimler soruları ve cevapları - sorular nasıldı?

18 Haziran 2016 tarihinde uygulanan LYS Sosyal Bilimler soruları ve cevapları yayımlandı mı? Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Felsefe sorularının yer aldığı LYS Sosyal Bilimler soruları ÖSYM tarafından açıklandı mı? Yaklaşık 400 bin öğrencinin katıldığı LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı 10.00'da başladı ve 135 dakika sürdü. Peki LYS 4 sosyal bilimler soruları nasıldı? Sorular zor muydu, kolay mıydı?

LYS 4 Sosyal Bilimler soruları ve cevapları - sorular nasıldı?
18 Haziran 2016 Cumartesi 10:55

18 Haziran 2016 tarihinde LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı uygulandı. Saat 10.00'da başlayan sınav 135 dakika sürdü. Peki LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM tarafından resmi bir açıklanma yapılmazken biz Kamu Saati olarak sizlerden yorum olarak gelen Sosyal Bilimler sorularını ve cevaplarını bu sayfada yayımlayacağız. ÖSYM LYS 4 Sosyal Bilimler Soruları ve Cevap Anahtarını yayımladığı an bu sayfaya onu da ekleyeceğiz. 

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SORULARI (SİZLERDEN GELENLER)

LYS Sosyal Bilimler sorularının genel olarak kolay olduğunu düşünen adaylar, az biraz çalışan öğrencinin sınavda tüm soruları doğru cevaplayacağını belirtti. Özellikle tarih sorularının kolay olması, LYS edebiyat sorularının da kolay olma ihtimali üzerine adayları düşündürdü. Ancak bazı uzmanlar birkaç sorunun seçici olduğunu, özellikle LYS tarih sınavında seçici soruların bulunduğunu ifade etti.

Sayfanın en altındaki yorum bölümünü kullanarak hatırladığınız sosyal bilimler sorularını ekleyebilirsiniz. Yorumunuz editörümüz tarafından kontrol edilip bu sayfaya, bu bölüme eklenecektir. 

Sosyal Bilimler soruları henüz yayımlanmadı. Sorular ve cevaplar yayımlandığı an buraya link olarak eklenecektir. Sorular yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz uygulamamızı indirebilirsiniz. İndirmek için tıklayınız.

SOSYAL BİLİMLER SINAVI DETAYLARI

Sosyal Bilimler sınavı 18 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşti. LYS-4 koduyla gerçekleştirilen sınav 10.00'da başladı. Tek oturumda uygulanan sosyal bilimler sınavı toplam 135 dakika sürdü. Adaylar LYS-4 testinde Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularını cevapladı. 

Sosyal Bilimler testine bulunan 44 tarih sorusunu cevaplamaları için adaylara 65 dakika süre verildi. Arkasından 14 soruluk coğrafya 2 testi için 14 soruya 20 dakika süre verildi. 

Felsefe ve Din Kültürü derslerinden uygulanacak toplam 32 soruyu cevaplandrımaları için ise adaylara 50 dakika süre verildi. 

LYS  4 TARİH SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS  4 COĞRAFYA SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


LYS  4 FELSEFE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

SOSYAL BİLİMLER SINAVI ZOR MUYDU?

Sosyal bilimler sınavına katılan adaylar LYS-4 sorularının beklenen gibi olduğunu belirtti. Sınavın ayırt edici olduğunu düşünen adaylar tarih sorularında biraz zorlandıklarını ifade etti. Sosyal bilimler sınav soruları nasıldı diye merak eden adaylar herkesin verdiği cevaplarla kendi cevaplarını karşılaştırıp kendi sınavı hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Sizce sosyal bilimler sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? Sayfanın en altındaki yorum bölümünden yazarsanız görüşünüz yayımlanacaktır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hazel - 8 yıl önce
Sayisalim. Öylesine girdim. Tarihten bosum yok bu kadar basitbir sinav olamaz
Misafir Avatar
EyvahFeylezof - 8 yıl önce @hazel
aynen öyle çok basitti. bende sayılsalım
Avatar
mine - 8 yıl önce
Sınav calışan biri için gayet basitti
Avatar
Z - 8 yıl önce
Ne kadar da kaliteli bir habercilik anlayışı
Avatar
merder - 8 yıl önce
sayısalcıyız puan için girdik çok kolaydı 90 soru ful yaptık
Avatar
eyyup ggg - 8 yıl önce
mat sınavıda çok kolaydı
Avatar
h IŞ IŞ slz - 8 yıl önce
SORULAR HAKKATEN KOLAYMIS AMK