LYS'de 2 soruda hata mı var? 2016 LYS iptal sorular

2016 LYS sınavında hatalı soru var mı? YGS'de 2 soruda hata olması ve bu sorulardan birinin iptal edilmesiyle gözler LYS sınavlarına çevrildi. Peki 2016 LYS'de iptal edilecek soru var mı? Sınavdan sonra LYS-4 ve LYS-1 sınavlarında hatalı soru olduğu iddia ediliyor. LYS Felsefe ve fonksiyon sorusunda hata var mı? Sınava giren adayların zor dediği 2016 LYS-1 ve LYS-4 sınavlarında iptal edilen soru olacak mı? Detaylar haberimizde.

LYS'de 2 soruda hata mı var? 2016 LYS iptal sorular
21 Haziran 2016 Salı 11:45

2016 LYS sınavında hatalı soru var mı? LYS sınavlarının uygulanma süreci hızla devam ederken oturumlardan çıkan öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden 2016 LYS sorularını tartışıyor. Soruları tartışan öğrenciler bir yandan da bazı soruların hatalı olduğunu iddia ediyor. Peki iddia edilenler gibi LYS sorularında hata var mı? 2016 YGS'de de sınav sonrası birkaç soruya itiraz eden öğrenciler bu soruların hatalı olabileceğini iddia etmiş ve ÖSYM'ni şikayet yağmuruna tutmuştu. ÖSYM de gelen şikayetlere duyarsız davranmayarak bu şikayetleri değerlendirmeye aldı ve hatalı olduğu düşünülen soruları inceledi ve bu soruların hatalı olduğunu kabul etti ve 1 soruyu iptal etti, 1 sorunun da cevap anahtarını değiştirdi. 
 

2016 LYS'DE İPTAL SORU VAR MI?

LYS sınavlarına katılan adaylar bazı soruların hatalı olduğunu iddia ediyor. Ancak biz iddialar henüz netleşmediği için bu sayfada yayımlanıyoruz. Birkaç saat içerisinde iddialar daha da netleşinde ÖSYM'nin hazırladığı 2016 LYS sınavında hatalı soru var mı yok mu, LYS'de iptal edilecek soru var mı yok mu bunu değerlendireceğiz. 

2016 LYS'de 2 soru hatalı iddiası


Hafta sonunda yapılan LYS'de 2 sorunun hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, 18 Haziran Cumartesi günü yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı Felsefe bölümünde sorulan 19 uncu mantık sorusunun doğru cevabının E olarak verildiğini, ancak cevabın bu olmadığını savunuyorlar. Felsefe 19 uncu soruda sorulan Ploton kavramı tanımının ile ilgili sorunun MEB yayınlarına göre tanımlanabildiği ve iptal olması gerektiği belirtiliyor. 

Diğer bir iptal istenen soru 19 Haziran Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik Geometsi sınavında sorulan bir soruda. Uzmanlar LYS-1'de 16. soruda sorulan Fonksiyon sorusunda hata olduğunu savunuyor.  Matematik öğretmeni Cevat Solmaz 16. fonksiyon sorusuyla ilgili, "f fonksiyonu her (0.3I aralığındaki x’ ler için tanımlandığından tanım kümesinde olmayan 6, 7, 8 sayıları için görüntü soramayız. Aynı hata 2016 YGS 9. soruda yapılmış ve iptal edilmişti. Bu soru da iptal edilmeli" diyerek sorunun yanlış olduğunu savundu.

ÖSYM'nin hatalı olduğu düşünülen bir soruyu iptal etmesi için o soruyla ilgili ciddi sayıda şikayetlerin gelmesi, özellikle uzman öğretmenlerin, akademisyenlerin sorunun iptali yönünde görüş bildirmesi gerekiyor. 2016 LYS'de hatalı soru iddiasının netlik kazanması için bu durumun yaşanması gerekiyor. LYS'de iptal edilen sorular sınav sonuçlarının açıklanmasından birkaç gün önce veya sınav sonuçlarıyla birlikte ÖSYM tarafından açıklanacaktır.

LYS SORULARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SOSYAL BİLİMLER SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS MATEMATİK VE GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS'DE İPTAL EDİLEN SORULAR

ÖSYM gelen şikayetler doğrultusunda YGS'de 1 matematik sorusunu iptal etmiş ve 1 fizik sorusunun da cevabını değiştirmişti. ÖSYM'nin iptal ettiği YGS sorusu şuydu:



ÖSYM LYS sınav kılavuzunda, herhangi bir soru iptali halinde o soruyu işaretleyen öğrencilerin hangi şıkkı işaretlediği fark etmeksizin doğru olarak cevaplanacaktır diye bir ibare var. Buna göre LYS'de iptal edilen sorular veya hatalı sorular için de aynı işlem uygulanacaktır. 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat Göktuğ Koçak - 8 yıl önce
Hayırda anlam verilemeyen konu şu yanlış iptal olacak bir sorunun cevabını bulamayan insan uğraşıp uğrasip o sorunun cevabını bulamazken (tek bu soru için demiyorum ) nasıl işaretlemedi boş bıraktı diye puan alamıyor anca bizim ülkemiz de böyle bir sorun yaşanır zaten anlamsizlklarla dolu bir yerde yaşıyoruz.
Avatar
zeliha - 8 yıl önce
sorular çetin olacak diolardı bumu çetin bosa mı çalıştık ya biz çalışmadm cok iyi diyen var nerde çalışanın farkı
Avatar
YANLIŞ CEVAP ANAHTARI - 8 yıl önce
biyoloji temel kitapçık 7.soru ve kimya 3.sorunun cevappp anahtarı yanlışşş lütfen dikkate alalım biyoloji b kimya e olması gerekiyor...
Misafir Avatar
berkay - 8 yıl önce @YANLIŞ CEVAP ANAHTARI
bencede biyoda 7B kaynaklarda 2 sini birden almamış
Avatar
can - 8 yıl önce
Aynen arkadadın söyledigine katılıyorum hatalı sorular ıptal edılsın
Avatar
Ayşenur can - 8 yıl önce
İğrenç bir sınavdı bir sürü formül ezberle mat 1 sorsunlar ya bu soruları hazırlayanların amacı ne gerçekten çok merak ediyorumm trigonometrinin türevin integralin hakkını verememişler formülleri çöpe atmışlar emeğime yazık oldu
Avatar
lütfü kobal - 8 yıl önce
Lütfi Kobal Yasa (Kanun) Nedir?
Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen, akla ve mantığa uygun, genel kanıya göre kabul görmüş, değişmez nitelik kazanmış, yanlışlanma olasılığı olmayan gerçek bilgiye, yasa (k...Daha Fazlasını Gör
Beğen · Yanıtla · 5 saat
Cihat Koltaş
Cihat Koltaş Yahu hocam kanun nasıl değişsin biz demedik mi gelinen son nokta kanundur herkesçe kabul görülmüş nasıl değişir?
Beğen · Yanıtla · 3 saat
Lütfi Cemal Kobal
Lütfi Cemal Kobal Madde ısıtıldı mı kütle artar mı ? Isı- Sıcaklık - Genleşme konularında maddeye ısı verince ne oluyordu? Kütle sabit alınıyordu.... Şimdi ne oldu.....YGS de de aynı.... Bunlar ne yapıyor.... Yasa tanımına bak ne diyor...Bunlar ne diyor.... Anlamış değilim...
Beğen · Yanıtla · 11 dk.
Mücahit Genç
Mücahit Genç Kimse anlamış değil hocam galiba dalga geçiliyor bizlerle...
Beğen · Yanıtla · 6 dk.
Lütfi Cemal Kobal
Lütfi Cemal Kobal Piyasa da fizikçi kalmamış galiba. Yada
Avatar
selda - 8 yıl önce
Geometride 11 soru hatalı cevapı üç bölüm iki olmalı ...
Avatar
Meltem - 8 yıl önce
16.soru hataliydi