LYS kolay mı olacak 2016 ? ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den LYS açıklaması

2016 LYS kolay mı olacak? 2016 YGS'nin beklenenin aksine kolay olması sınavlara çalışan adayları isyan ettirdi. Sınavın ayırt ediciliğinin düşük olduğunu belirten adaylar ÖSYM'yi LYS zor olsun diye istek yağmuruna tuttu. Peki 2016 LYS kolay mı olacak yoksa zor mu olacak? İşte ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in LYS açıklaması, LYS öncesi mutlaka okunması gerekir.

LYS kolay mı olacak 2016 ? ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den LYS açıklaması
14 Haziran 2016 Salı 10:30

2016 YGS'nin 2015'in aksine kolay geçmesi sınava hazırlanan binlerce öğrenciyi isyan ettirmişti. YGS'den sonra işini şansa bırakmak istemeyen adaylar 2016 LYS sınavlarının zor olması için ÖSYM'yi istek yağmuruna tuttu. ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı açıklamada 2016 LYS sınavlarının zor olacağının, en azından çalışanla çalışmayanın ayırt edileceği bir sınav olacağının sinyalini verdi. 

2016 LYS sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler LYS ile ilgili son günlerde ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor. Bu anlamda ÖSYM Başkanı Ömer Demir de 2016 LYS ile ilgili son açıklamalarını yaptı.  Ömer Demir yaptığı açıklamada "LYS bir sıralama sınavıdır. Önemli olan adayların adil biçimde sıralanmasıdır. Soruların güçlüğü ve ayırt ediciliği buna katkı sağlar. 2016 LYS soruları, YGS barajını geçen adayları üniversite kontenjanlarına yerleş tirecek uygun puanları alacak biçimde farklılaştıracaktır." dedi.

ÖSYM BAŞKANI ÖMER DEMİR'İN LYS AÇIKLAMASI

Uygulanacak LYS sınavlarının tamamen lise müfredatından çıktığını, müfredat dışına çıkılmadığını belirten Ömer Demir, LYS sorularının hazırlanmasında akademik kadronun yanında alan öğretmenlerinden de destek aldıklarını belirtti. 

LYS sınav sorularının şu sıralar basıldığını belirten Ömer Demir ayrıca Kilis'te yapılması planlanan LYS sınavlarının güvenlik sebebiyle Gaziantep'e aktarıldığını dile getirdi.

2016 LYS'ye girecek adaylar için ve ÖSYM'nin diğer sınavları için bir sınav takvimi hazırladıklarını belirten ÖSYM Başkanı Ömer Demir, öğrencilerin özellikle ehliyetle sınava gelmemesini rica etti. Ehliyetlerin T.C. kimlik blgesi yerine geçmediğini dile getiren Ömer Demir LYS sonuçlarının mobil uygulamadan da öğrenilebileceğini dile getirdi. 

18 Haziran 2016 tarihinde LYS 4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak LYS maratoru 19 Haziran 2016 Pazar günü LYS 1 Matematik sınavıyla devam edecek. Sonraki hafta 25 ve 26 Haziran 2016'da ise adaylar Fen Bilimleri, Yabancı dil ve LYS edebiyat sınavlarına katılacak. 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.