MTSAS-3 ve MTSAS-4 Soru ve cevapları burada - 27 Ağustos 2016 Ehliyet Sınavı

27 Ağustos 2016 MTSAS sınavı soru ve cevapları büyük merak konusu. Binlerce ehliyet adayı MTSAS-3 ve MTSAS-4 sınavına girdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Tek oturum şeklinde yapılan ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı. Ehliyet soru ve cevapları ile ilgili detaylar haberimizde.

MTSAS-3 ve MTSAS-4 Soru ve cevapları burada - 27 Ağustos 2016 Ehliyet Sınavı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 19:55

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB), 2016 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı-3 ve 4. üncüsü bugün yani 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılıyor. Binlerce sürücü adayının girdiği MTSAS, sınavı saat 11.00'da başladı ve tek oturum şeklinde gerçekleşti. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında 24 Temmuz'da yapılması planlanan MTSAS-3 sınavı ileri bir tarihie ertelenmiş ve daha sonrasında dördüncü ehliyet sınavıyla birleşerek 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmişti. Peki MTSAS-3 ve MTSAS-4 soru ve cevapları açıklandı mı? İşte Ehliyet Sınavı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.


15 Temmuz Darbe girişiminden sonra MTSAS sınavı ileri bir tarihe ertelenmişti. MEB bu konuda şu şekilde duyuru yayınlamıştı.  “Bu kapsamda; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapılacaktır.’ MTSKS, “MTSKS sınav takviminde” belirtilen tarihlerde, saat 11.00’de başlayıp, tek oturum olarak yapılacaktır. Kursiyerler, sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır." demişti. 


MTSAS sınavında hangi konulardan kaç soru çıkacak?

Ehliyet sınavına girecek adaylar;  İlk Yardım testinden 12, 

Trafik ve Çevre testinden  23

Araç Tekniği testinden  9

Trafik Adabı testinden  6 soruya yanıt verecek. 

Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplamayapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılacak.

MTAS-3 ve MTSAS-4 Sınav soru ve cevapları açıklandı

27 Ağustos 2016 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı açıklandı. Sınava giren adaylar soruları Yorum kısmına yazarak tartışabilirler.

1. Grup (2015 ve daha önce MTSK´ya kayıtlı olan kursiyerler için) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.

2. Grup (2016  yılından itibaren MTSK´ya kayıtlı olan adaylar için) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.



Sınav soru ve cevapları açıklandığı an bildirim almak isterseniz, Kamu Saati uygulamasını indirerek hemen haberbar olabilirsiniz. 

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları nereden duyurulacak?

Ehliyet adayları sınav sonuçlarını MEB'in açıkladığı tarihde resmi siteden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
 


Etiketler; #ehliyet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dilek güngör - 8 yıl önce
Evet ya ne zaman açıklancak
Misafir Avatar
Baba yorgun - 8 yıl önce @Dilek güngör
Arkadaşlar ya cevap anahtarı açıklandımı
Avatar
M.omay - 8 yıl önce
Cevaplar aciklandi....
Misafir Avatar
Babayorgun - 8 yıl önce @M.omay
Gardaşım nerde açıklandı yaaa
Misafir Avatar
U k - 8 yıl önce @M.omay
Link versene kanka
Misafir Avatar
G.purde - 8 yıl önce @M.omay
Nerde açıklandı
Misafir Avatar
Buse demir - 8 yıl önce @M.omay
Nerde acaba cevaplar ben ulaşamadım
Misafir Avatar
as - 8 yıl önce @M.omay
harbimisi link atsana
Avatar
ilayda eren - 8 yıl önce
sonuçlar ne zaman çikar acaba
Misafir Avatar
Utku karamustafa - 8 yıl önce @ilayda eren
8 eylulde sonuclar belli olucak sanirim
Misafir Avatar
Kadir - 8 yıl önce @ilayda eren
Yarina açıklanr ancak
Avatar
Dilan ozgel - 8 yıl önce
Haberdar olmak istiyorum
Avatar
Oğuzhan - 8 yıl önce
Bugün açıklanması ihtimali hiçmi yok
Avatar
Leman şeyma - 8 yıl önce
Sınav cevapları ne zaman açıklanacak bilgi lütfen
Avatar
Nys - 8 yıl önce
Hani nerede
Avatar
N - 8 yıl önce
10 gün sonra