ÖSYM sınavlarında gizli gözlemci uygulaması

ÖSYM Başkanlığından sınavlarda yeni uygulama. ÖSYM gerçekleştireceği tüm sınavlarda sınav güvenliğinin sağlanması amacıyla ÖSYM Başkanlığındaki üst düzey görevlilerden bir kısmını gizli gözlemci göreviyle sınavlara dahil ediyor. Bu uygulama ile gizli gözlemciler, adaylar gibi sınavlara giriyor ve aynı anda denetim gerçekleştiriyor.

ÖSYM sınavlarında gizli gözlemci uygulaması
27 Aralık 2015 Pazar 22:45

ÖSYM Başkanlığı sınavlarda ''Gizli Gözlemci'' adında yeni bir uygulama başlattı. ÖSYM bu uygulama ile sınav güvenliğinin sağlanması amacını hedefliyor.

Başkanlık tarafından alınan bilgiye göre gizli gözlemciler sınava girecek adaylar gibi üst aramasından geçip, sınav salonuna giriyor. Daha sonrasında adayların yaptığı gibi optik formunu doldurup sınav sorularını cevaplıyor. ÖSYM kameraları gizli gözlemcileri sınav sırasında izliyor ancak gözlemcilerin sınav sonuçları değerlendirilmiyor. Gizli gözlemciler sınav sonunda sınav ile ilgili bir rapor tutuyor. Sınav esnasında gözlemcilerin ÖSYM'de görevli olduğuna dair herhangi bir belge bulunmuyor. 

ÖSYM'nin bu uygulamayı tüm illerde uygulamak için çalışmalar yürüttüğü belirtilirken, bu zamana kadar kaç sınavda bu uygulamayı yaptığı bilinmiyor. ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in de bir aday gibi gizli gözlemci olarak ALES sınavına girdiği belirtildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.