ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Giriş- AİS sınav sonucu sorgulama

Her yıl onlarca sınav yapan ÖSYM, sıvan sonuçlarını resmi sitesinden açıklıyor. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Giriş ile öğrenciler sonuçlarına rahatlıkla ulaşabiliyor. KPSS'ye giren öğrenciler dört gözle KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bugün açıklanacak KPSS sonuçlarına ösym ais sonuç açıklama sisteminden ulaşabilecekler. ÖSYM sonuç açıklama ile ilgili merak edilenler haberimizde.

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Giriş- AİS sınav sonucu sorgulama
14 Temmuz 2016 Perşembe 11:30

Her yıl milyonlarda kişinin girdiği sınavları düzenleyen Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlardan sonra soru ve cevapları ile sonuçları kendi sitesinden açıklıyor. ÖSYM tarafından yapılan mesleki, özel ve genel sınavlar ile binlerce öğrenci sınav puanı alıyorç  ALES, KPSS, YGS, YDS, LYS, TUS, EKPSS gibi birçok sınav ÖSYM tarafından  yapılırken, sınavların sonuçları belirtilen tarihlerde aday işlemleri sistemi (ais) üzerinden öğrenilebiliyor. 2016 yılı içerisinde en çok merak edilen sınav snuçları KPSS ve LYS sonuçları oluyor. ÖSYM belirtilen sınav takvimi tarihinde bunların sonuçlarını açıklayacak. ÖSYM sonuç açıklama işlemini genellikle sınavlardan en geç 20 gün içerisinde yapıyor. Bu sene KPSS Mayıs ayı içerisinde açıklanmış ve KPSS sonuçları Temmuz ortasında açıklanacağı belirtilmişti. Sınava giren öğrenciler sonuçları Aday İşlemleri Merkezi üzerinden öğrenebiliyor. Peki AİS nedir?

ÖSYM bu yıl içinde yaptığı sınav sonuçlarını genellikle saat 15:00 ile 17:00 arasında açıkladı. Bu çerçevede bakıldığında ÖSYM'nin 2016 KPSS sonuçlarını yarın saat 16:00-16:30 gibi açıklanmasını bekliyoruz. 2016 KPSS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklanacak. Sınav sonuçlarını açıklanır açıklanmaz sitemizden öğrenebilirsiniz? 

KPSS Sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca memur adayının gözü kulağı ÖSYM'den gelecek haberde. KPSS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken sonuçların bugün açıklanacağı daha önceden belirtilmişti.  

ÖSYM'nin konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Sınav Sonucunuzu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

AİS Nedir?

Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ÖSYM tarafından geliştirilen bir uygulamadır. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara giren adaylara hizmet veren Ais, birçok kolalylık sağlamaktadır. Adaylar Ais üzerinden,  sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili bilgilerini sorgulayabiliyor. 

Adaylar günün her an ve her saatinde Ais sınav sorgulama veya ais sınav giriş belgesi sorgulama gibi işlemleri rahatlıkla yapabiliyorlar.

AİS'e girmek için TIKLAYINIZ

AİS anlam olarak; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların ÖSYM’ye yapacakları her türlü sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenme, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntüleme ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak yararlandıkları sistem olarak açıklanmaktadır.


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.