YGS'de başarılı olmak için nasıl bir çalışma programı yapılmalıdır? 12 Mart 2017 Pazar Günü yüzbinlerce adayın gireceği YGS'de adaylar sınava nasıl hazırlanmalıdır? 1 aydan az bir süre kala en verimli çalışma yöntemlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
Yükseköğretime geçiş sınavı için adayların hazırlık sürecinde nasıl yol izleyecekleri hususunda bilgiler vereceğiz. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak sınav için yaklaşık 2 milyon 800 bin adayın girmesi bekleniyor. Peki, adaylar sınava nasıl hazırlanacak? Verimli çalışmanın yolları nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar ve yanıtları…
YGS’ye girecek adaylar bölümlerine göre incelemek daha verimli olacaktır. Adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunan bir sınava tabi olacaklar. Her bölüm 40’ar soru şeklinde olacaktır.
Önce Hedef Belirlenmeli
Adayların çalışacağı yoldan önce hedef belirlemeleri ve bu hedefe göre rotalarını çizmeleri gerekmektedir. Günlük olarak program yapmalı ve yapmış olduğu program dışına çıkmamaları lazım. Önce konu bazlı çalışma yapmak daha verimli olacaktır. Tüm konuların taraması ve eksiklerinin çıkartılması gereklidir. Daha sonra soru tipleri üzerine yoğunlaşmalı, çözmedikleri soruları öğretmenler yardımıyla sonuca kavuşturmaları gerekmektedir. Böylece sınavda karşımıza çıkabilecek olan tüm sorulara hazırlık yapılır.
Bol ve Düzenli Deneme Çözülmeli
Sınava son 1 ay kala artık konu çalışma yerine bol bol denemeler çözmeli ve zaman ile yarışmaları şarttır.
Soru çözmek kolay olsa da, denemelerde her bir soruya ayrılacak zamanı iyi değerlendirmek gerekir. Zamanı yerinde kullanmak ve daha sonra kalan soruları incelemek adayların yapacakları önemli noktalar arasındadır.
Deneme Çözerken, gerçek sınavın saatinde başlanmalı ve saatinde bitirilmelidir. Böylelikle zaman kullanımında tecrübe kazanmış ve sınav esnasında stresten uzak durabilirsiniz.
Burada anlattığımız tavsiyeler doğrultusunda sizlerde YGS 2017 sınavına kolaylıkla hazırlanabilirsiniz.