Teog tercihleri ne zaman başlıyor, 2016 Teog tercih takvimi, işlemleri

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği 2016 Teog sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Öğrencileri bu seferde tercih heyecanı sardı. Peki Teog tercihleri ne zaman başlayacak, tercihler nerede ve nasıl yapılacak? MEB Teog tercih takvimini açıkladı. 2016 Teog tercihleri ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Teog tercihleri ne zaman başlıyor, 2016 Teog tercih takvimi, işlemleri
10 Haziran 2016 Cuma 11:00

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencileri, tercih heyecanı sardı. Yüzbinlerce öğrenci daha iyi bir lisede eğitim görebilmek için tercihlerini dikkatli ve istedikleri şekilde yapmak istiyor. Peki TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? İşte öğrenciler, merak ettiği Tercihleri ile ilgili detaylara sayfamızdan öğrenebilecekler. 

2016 Teog Tercih İşlemleri Ne zaman başlayacak?

2016 Teog sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte merak edilen Teog tercihlerinin hangi tarihlerde yapılacağı oluyor. Daha iyi bir lisede eğitim görmek isteyen öğrenciler 2016 Teog tercihlerine 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak. Yaklaşık 10 gün sürecek TEOG tercihlerinde öğrenciler internet sitesinde yayımlanan tercih listelerinde bulunan okulları tercih kodlarına göre, öğrenci velisi veya öğretmenler tarafından 15 Temmuz 2016  saat 17.00'a kadar yapabilecek.

Açıköğretim Okulları

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2’de yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17:00’e kadar). Birden fazla tercih formu gönderilmeyecektir. Tercih formunda okul tercih kodu mutlaka yazılacaktır. Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Bu öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını da “Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuru Ekranı” üzerinden http://odsgm.meb.gov.tr adresinden yapacaklar ve başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır.

Tercihlerin, tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır

Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine yerleştirme işlemleri bu okulların giriş mevzuatı esas alınarak 22 Temmuz'da tamamlanacak. Ancak söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde önceki okul hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.

Yerleştirmeye esas nakil başvuru tarihleri ise Ağustos ayı içerisinde olacak. 3 dönem şeklinde olacak Başvuruların 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Nakil işlemlerinde 3 tercih alınacak ve Yerleştirmeye Esas Puan yani YEP puan üstünlüğüne göre merkezi bir şekilde yapılacak.

Yerleştirme Sonuçları 

YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) ile öğrenci alacak okullar yerleştirme sonuçlarını okulların yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2016 Pazartesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden "http://www.meb.gov.tr"  ve  "https://e-okul.meb.gov.tr" adreslerinden ilan edilecek.

Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihini girerek yerleştirme sonuçlarını rahatlıkla öğrenebilecek. MEB, öğrencilere sonuç belgesi göndermeyecek. 

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları "https://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklanacak, sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca

SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.

2015-2016 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ​

 

 

 

TARİH

 

 

İŞLEM

08 Haziran 2016

Ortak Sınav Puanlarının İlanı

29 Haziran 2016

Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

29 Haziran 2016

8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı

30 Haziran 2016

 

14 Temmuz 2016

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri

22 Temmuz 2016

Güzel    Sanatlar    Lisesi     ve    Spor    Liselerine     Öğrenci    Kayıtlarının Tamamlanması

15-25 Temmuz 2016 ( Saat 17:00 )

Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

08 Ağustos 2016

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

08 Ağustos 2016

Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

09-15 Ağustos 2016

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

19 Ağustos 2016

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

19-23 Ağustos 2016

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

26 Ağustos 2016

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

26-31 Ağustos 2016

Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Eylül 2016

Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının İlanı

05-08 Eylül 2016

İl/İlçe  Öğrenci  Yerleştirme  ve  Nakil  Komisyonlarınca      İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması

09 Eylül 2016

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

19 Eylül 2016

2016-2017 Öğretim Yılı Açılışı


 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.