TEOG Türkçe sınavı 27 Nisan 2016'da yani bugün tüm Türkiye'de uygulandı. Peki TEOG Türkçe soruları nasıldı? TEOG Türkçe soruları kolay mıydı, zor muydu? Milyonlarca öğrencinin katıldığı TEOG Türkçe soruları hakkında uzmanlar nasıl yorum yaptı? 2016 TEOG sınavında sorular hangi konulardan çıkacak? Teog Türkçe sorularının tamamı haberimizde. Özveri ne demek? Sınava giren öğrencilerin Türkçe sorularıyla ilgili yorumları haberimizde...
TEOG'da ağırlığı en fazla olan derslerden bir tanesi Türkçe dersi. Bu sebeple TEOG'a giren öğrenciler sınav sonrası özellikle TEOG Türkçe sorularından kaç tanesini doğru yaptığını veya kaç tanesini yanlış yaptığını büyük bir titizlikle kontrol ediyor. Peki TEOG sınavı Türkçe soruları yayınlandı mı? Sınav sorularının yayınlanması tüm TEOG sınavlarının bitimini bulur. Ancak öğrenciler sınav sonrası okullarında bekleyerek kendi kitapçıklarını sınav görevlilerinden alarak Teog Türkçe sorularını kontrol edebilir. Peki TEOG Türkçe sınavı zor muydu, kolay mıydı?
TEOG Türkçe sınavına giren öğernciler soruların genel olarak kolay olduğunu belirttiler. Özellikle matematik sınavının kendilerini zorladığını belirten öğrenciler, Türkçenin ve Din kültürü sorularının beklediklerinden daha kolay olduğunu dile getirdi.
İlk dönem sınavdan çıkan öğrencilerden bazıları Türkçe sorularının kolay olduğunu, özellikle paragrafları okurken zorlanmadığını belirtti. Bazı öğrenciler ise fiilimsi sorusunun oldukça zor olduğunu iki seçenek arasında kaldığını ifade etti. Teog Türkçe soruları yayımlandığı an bu sayfada olacak. Paragraf sorularında 100 sözcüğün üzerine çıktığında soruların zor anlaşıldığını belirten öğrenciler uzun paragrafları iki hatta üç kez okumak zorunda kaldıklarını belirtti.
TEOG TÜRKÇE SORULARI HANGİ KONULARDAN ÇIKTI?
TEOG'da Türkçe dersi genelde 6, 7 ve 8. sınıfın harmanlandığı bir sınavdır. Öğrenciler 6. sınıftan itibaren görmeye başladığı sözcükte anlam, cümlede anlami paragrafta anlam ve metin türleri gibi bölümlerden sınava tabi tutulurlar. Yani öğrencilerin Türkçe sınavında soruların tamamı 8. sınıf konularından çıkmaz.
Türkçe sınavının belirleyici tarafı anlam sorularıdır. Her sınıf düzeyindeki öğrenci anlam sorularının zorluğundan yakınır. Nitekim TEOG'da da Türkçe anlam soruları öğrencilerin en çok zorlandığı soru tipidir.
Türkçede anlam soruları dışındaki sorulara bakıldığında genelde soru dağılımının 8. sınıf kazanımlarıyla doğru orantılı olduğunu, MEB Kazanım Testlerinden çok da farklı olmadığını rahatlıkla görülebilir.
İkinci dönem TEOG sınavıyla ilgili elimizde net bir veri olmadığı için aşağıda birinci dönem TEOG Türkçe sınavıyla ilgili verileri paylaşıyoruz. Ancak ikinci dönem TEOG Türkçe soruları elimize geldiğinde bu sayfadan sizlerle paylaşacağız.
Türkçe sorularında öğrenciler özellikle paragraf sorusu olan "özveri" sorusunda takıldığını belirtti. Özveri sözcüğünün anlamını bilemeyen öğrenciler soruyu yanlış yaptı.
1. dönem Teog Türkçede çıkan konular
Sözcükte anlam
Deyimler
Atasözleri
Cümlede anlam
Paragrafta anlam
Anlatım teknikleri ve düşünceyi geliştirme yolları
Metin türleri
Söz sanatları
Yazım Kuralları
Fiilimsiler
Cümlenin ögeleri
2. dönem TEOG Türkçe sınavında da yukarıdaki konulara ilave olarak aşağıdaki konuların çıkmış olabileceğini tahmin ediyoruz
Fiilimsiler
Cümlenin Ögeleri
Cümle Bilgisi (Cümle çeşitleri)
Basit, sıralı, bağlı ve birleşik cümle
Anlatım Bozukluğu
Siz de TEOG Türkçe sınavıyla ilgili yorum yapmak isterseniz sayfanın en altındaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Ayrıca TEOG ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmek için Kamu Saati android uygulamasını indirebilirsiniz. Böylece TEOG ile ilgili haberleri daha hızlı bir şekilde takip edebilir, gelişmelerle, iptal edilen sorularla ilgili ücretsiz bilgilendirme mesajı alabilirsiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız.
TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI (27 NİSAN 2016)
TEOG Türkçe soruları yayımlandığı an buraya eklenecektir.
TEOG PUAN HESAPLAMA işlemleri için tıklayınız.
TEOG 2. dönem TÜRKÇE Soru ve Cevapları
2016 yılında 2. dönem Teog Türkçe soruları ve cevapları
1) Bursa’da bir eski cami avlusu,
Küçük şadırvanda şakırdayan su;
Orhan zamanından kalma bir duvar…
Onunla bir yaşta ihtiyar çınar
Eliyor dört yana sakin bir günü.
Bu dizelerde numaralanmış kelimelerden hangisi diğerlerinden farklı bir anlamda kullanılmıştır?
A) I B) II C) III D) IV
2. Kapadokya sadece toprağıyla değil mikroklima özellikleriyle de ön planda oldu. Bu sayede, köklü bir geçmişe sahip Kapadokya bağları hem Kızılırmak’ın yumuşatıcı etkisini hem de 900 ile 950 metre arasındaki serinliğini bir araya getiriyor. Yaz güneşini iyi alan bu bağlarda kalitesi yüksek üzümler yetiştiriliyor.
Terimler sözlüğü oluşturulmak istenirse bu metindeki terim anlamlı kelimelerden hangilerine sözlükte yer verilmelidir?
A) metre – mikroklima – rakım
B) metre – rakım – serinlik
C) güneş – mikroklima – toprak
D) güneş – serinlik – toprak
3. (I) Anneannem sadece biz çocuklar için değil mahallenin büyükleri için de ayrı bir anlama sahipti. (II) Arka bahçede, hemen hemen her hafta cuma günleri yer ocağında pelit odunu ateşinde yufka ekmeği ve bazlamalar yapardı (III) Kokusu gitmiştir diye tüm komşulara da dağıtırdı (IV) Dumanı üstünde yufka ekmeği ve bazlamaları görünce komşuların yüzüne sıcak bir tebessüm yerleşirdi.
Bu metinde numaralanmış cümlelerin hangilerinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
A) I ve II
B) I ve IV
C) II ve III
D) III ve IV
Teog 2. Dönem Türkçe sınavının soruları ve cevaplarının devamı için Tıklayınız
Teog 2. Dönem Türkçe Soru ve Cevapları VİDEO
İŞTE TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ