Teog YEP puanı sonuçları açıklandı - E-okul üzerinden YEP sonucu öğren

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG yep sonuçları açıklandı mı? MEB TEOG YEP sonuçlarının gün içerisinde açıklanacağını ifade etti. Puanlarını merak eden öğrenciler ve veliler e-OKUL sistemi üzerinden YEP sonuçlarını öğrenebilecekler. E-Okul giriş YEP sonuçlarını e-okul vbs girişi ile öğren ile ilgili detaylar haberimizde.

Teog YEP puanı sonuçları açıklandı - E-okul üzerinden YEP sonucu öğren
29 Haziran 2016 Çarşamba 15:50

Milli Eğitim Bakanlığı, yüzbinlerce öğreci ve velilerin merakla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis Sınavı (TEOG) sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Sınav sonucun açıklanmasından sonra öğrenciler TEOG YEP sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. MEB 2016 TEOG YEP sonuçlarını nereden öğrenebiliriz? E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden giriş yaparak Teog YEP ve sınav sonuçları nasıl öğrenilir detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıkladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler ve veliler, TEOG 2016 Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuçlarını merak ediyor. MEB bu konuda yazılı bir açıklama yaparak merakları giderdi. MEB'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 ve 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemleri 8 Haziran 2016 tarihinde tamamlanmıştır. Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir."

E-OKUL SİSTEM GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul resmi sitesinde hem veliler hemde öğretmen ile idareciler ayrı işlem yapabiliyor. E-okul sisteminde öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerin girilmesi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından sağlanmaktadır. Öğretmen ve idareciler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrelerini yazabilir ve resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, not bilgileri, devamsızlık bilgiler, ders programı, nakil işlemleri, okul duyuruları, öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  



https://e-okul.meb.gov.tr adresine girdiğinizde karşınıza Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş sekmeleri karşınıza çıkıyor. Öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyen veliler, üst sekmede bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" sekmesindeki kutucukları doldurarak sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

"e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş" sekmesi ise öğretmenlerin ve okul idarecilerinin, öğrenci karne notları ve devamsızlık bilgilerini girdiği sekmedir. Öğretmenler ve idareciler bu sekmeden sisteme giriş yapabilirler. 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS ile YEP PUANI NASIL ÖĞRENİLİR


MEB, TEOG 2016 merakla beklenen Yerleştirme Esas Puanlarını (YEP) açıklandı. MEB'in resmi sitesi olan e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirme esas puanları adayların erişimine açılırken, YEP sonuçlarının nasıl öğrenilecepi merak ediliyor. TEOG YEP sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler e-OKUL Sistemine giriş yaparak öğrenebilecekler. Aşağıdaki baplantıya tıklayarak TEOG YEP sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

TEOG YEP Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYINIZ

 


   


Etiketler; #TEOG #teog yep
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Furkan Aslan - 8 yıl önce
Daha açıklanan bir şey yok. Lütfen haberlerle kandırmayın insanları.
Misafir Avatar
serhat - 8 yıl önce @Furkan Aslan
aynen
Avatar
İlayda - 8 yıl önce
Teok açıklanmadımıı