Yabancı Dil Sınavı (YDS) süresi arttı. Peki YDS süresi kaç dakika oldu?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına girmek için yüzbinlerce adayın girdiği Yabancı Dil Sınavı'nda değişiklik yapıldı. YDS'de 150 dakika olan süre 180 dakikaya çıkarıldı.

Yabancı Dil Sınavı (YDS) süresi arttı. Peki YDS süresi kaç dakika oldu?
28 Haziran 2016 Salı 22:49

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından  yapılan Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) değişiklik yapıldı. ÖSYM Yönetim Kurulu, YDS ve e-YDS sınav sürelerinde değişikliğe giderek 150 dakikadan 180 dakikaya çıkardı. ÖSYM Yönetim Kurulunca, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile e-YDS sınav süreleri 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'na girecek adaylara müjdeli haber ÖSYM Yönetim Kurulu'ndan geldi. YDS sınavında zaman sıkıntısı çeken adaylara müjdeli bir haber olarak belirtilen karar ile 150 dakika olan sınav süresi 180 dakikaya çıkarıldı. Toplam 80 dakikanın sorulduğu YDS'de öğrenciler 30 dakika daha ek süre kazanmış oldu. 

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan bu karar ilk defa 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak e-YDS'de uygulanacak. Elektronik ortamda yapılan e-YDS'ye giren adaylar 150 dakika yerine 180 dakika sınavda soruları çözecek. 4 Eylül 2016 tarihinde yapılacak YDS'de de sınav süresinin 180 dakika olacağı belirtildi. 

 


Etiketler; #ÖSYM #YDS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pınar ünal - 7 yıl önce
her sınavın fiyatı niye artıyo, olmadı üstümüzü başımızı da alsınlar