YÖKDİL Sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖK tarafından ilk defa yapılan YÖKDİL sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 5 Mart 2017 Pazar günü yapılan YÖKDİL soru ve cevapları ile sonuçları merak ediliyor. Son dakika YÖKDİL ile ilgili gelişmeler haberimizde.

YÖKDİL Sonuçları ne zaman açıklanacak?
06 Mart 2017 Pazartesi 14:20

5 Mart 2017 tarihinde yapılan YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖK tarafından gerçekleştirilen Akademik Alan Dil Sınavı YÖKDİL ilk defa yapıldı. Rekor başvurunun gerçekleştiği sınavda adaylar, yabancı dil yeterliliklerini test etti. 

Sınavdan çıkan adaylar, soru ve cevapların hangi tarihte erişime açılacağını merak ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen oturum sonrasında soru ve cevaplar henüz erişime açılmadı. 
5 Mart 2017 tarihinde yapılan sınava giren adaylar 80 soruya yanıt verdi. Toplam 180 dakika süren YÖKDİL, 100 puan üzerinden değerlendirilecek. 

4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi gibi bir uygulamanın yapılmadığı YÖKDİL'de yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek.     

Sonuçlar Ne Zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı sonuçlarının sınavda, kaç gün sonra açıklanacağı merak konusu. YÖK'ün sonuçları 15-20 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını "yokdil.yok.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.