Ahmet Davutoğlu'nun FETÖ Tarifi Taslak Rapora Girdi

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun FETÖ tarifi Meclis Darbe Araştırma Komisyonu Taslak raporunda yer aldı. Davutoğlu, "Gizli hedeflerini gerçekleştirebilmek için Gülen, pragmatist bir tavır takınabilmiş ve her ortama uygun bir söylem geliştirebilmiştir" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun FETÖ Tarifi Taslak Rapora Girdi
03 Haziran 2017 Cumartesi 14:30

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun FETÖ tarifi TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Taslak Raporu'na girdi. Terör örgütü FETÖ'nün tarifini yapan Davutoğlu, halkın, sosyali kültürel ve dini unusurlarını suistimal eden bir örgüt olduğunu ifade etti.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gizli hedeflerini gerçekleştirebilmek için Gülen, pragmatist bir tavır takınabilmiş ve her ortama uygun bir söylem geliştirebilmiştir” denildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun FETÖ’nün fırsatçı ve takiyyeci yönünü ifade ettiğinin belirtildiği raporda, Davutoğlu’nun şu cevabi yazısına yer verildi: “Bu yapı yıllarca, inançlı nesil yetiştirmeyi önceleyen bir dini cemaat olarak algılanmaya özel bir önem vermiştir.

Hizmet Hareketi tabiri, saklanmak için kullanılmıştır.

"Bu yapı yıllarca, inançlı nesil yetiştirmeyi önceleyen bir dini cemaat olarak algılanmaya özel bir önem vermiştir. 'Hizmet hareketi' tabiri iktidar odaklı hedef ve faaliyetleri en yakınlardan, toplumun genelinden ve hatta kendi mensuplarından bile saklamak için kullanılmıştır. Anadolu insanının kaynakları ileride kullanılacak güç temerküzü için istismar edilmiştir." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.