Yeni Meclis Başkanı kim olacak?

Ankara kulislerinde yeni Meclis Başkanı için adayların isimleri dolaşıyor. Cemil Çiçek'in aynı göreve talip olduğu belirtiliyor.

Yeni Meclis Başkanı kim olacak?
13 Kasım 2015 Cuma 18:35

Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre Cemil Çiçek Meclis Başkanlığı görevi için kulis faaliyetleri yürütüyor. AK Parti içinden çıkmasına kesin gözüyle bakılan Meclis Başkanlığı için adı geçen ikinci isim de Prof. Dr. Burhan Kuzu oldu.  Öte yandan AK Parti içinde önemli bir ağırlığa sahip isimler arasında yer alan İsmet Yılmaz da bu konuda öne çıkan siyasetçiler arasında bulunuyor. İsmail Kahraman ve Ayşenur Bahçekapılı isimleri de bu makama layık görülüyor.

Cemil Çiçek'in kulis faaliyetleri başarılı olabilir mi?

Yeni dönemde Anayasa değişikliğini en önemli gündem maddesi olarak belirleyen AK Parti bunun için Meclis Başkanlığı makamına da her zamankinden fazla değer veriyor. Cemil Çiçek ismi daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan 70 maddeyi geçirmesi nedeniyle öne çıksa da seçilme ihtimalinin zayıf olduğu ifade ediliyor. Bu konuda çalışma yürüten Çiçek'in başarılı olamayacağı söyleniyor.

Prof. Dr. Burhan Kuzu önemli bir aday

Geçtiğimiz dönemlerde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Meclis Başkanlığı makamına layık görüldüğü belirtilen Prof. Dr. Burhan Kuzu yerine Cemil Çiçek seçilmişti. AK Parti'nin içinde öne çıkan önemli bir siyasetçi olmasına rağmen Kuzu'nun diğer partilerle ilişikisinde sorunlar olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Anayasa uzlaşmasına ihtiyaç duyulan dönemde daha farklı bir isimde karar kılınabilir. 

TBMM'de hukukçu ve kadın başkan seçeneği

Hukukçu ve kadın kimliğiyle TBMM yönetiminde bulunmasına önem verilen Ayşenur Bahçekapılı geçtiğimi sönemde İç Güvenlik Yasa Tasarısı oturumlarındaki performansı ile adından söz ettirmişti. Bu dönemde Başkan Vekili olarak görev yapan Bahçekapılı muhalefet partilerinin tepkisini çekmişti. Buradaki çalışmalarında tepki toplaması başarısızlık olarak yorumlanırken süreci başarıyla nihayete erdirmesi de başarı olarak değerlendiriliyor.

Yılmaz tecrübeli isim

AK Parti içinde yürüttüğü çalışmalarında büyük saygı toplayan İsmet Yılmaz kendisi muhalefet etmezse adaylıkta adı geçen isimler arasında yer alacak. Ancak Yılmaz'ın seçimden önce Meclis Başkanlığı makamını düşünmediği şeklinde ifadeleri basına yansımıştı. Bu konuda İsmet Yılmaz tecrübeli ve değerli bir siyasetçi olarak öne çıkıyor. Ayrıca uzlaşmacı bir isim olması Yılmaz'ın adaylığını güçlendiren bir etken oluyor.

Başkan adayı olarak adı geçen ismail Kahraman ile ilgili kulislerde olumlu ya da olumsuz görüş dile getirilmiyor. 







Etiketler; #Cemil Çiçek
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Ben İsmet Yılmaz'ın yeniden seçileceğini düşünüyorum.
Avatar
İrfan - 9 yıl önce
Binali Yıldırım olabilir
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Bence İsmet Yılmaz seçilecek.
Misafir Avatar
Hüseyin - 9 yıl önce @Selim
Bence başka bir isim olacak.