İsmet Yılmaz İçtüzük Değişikliğine İşaret Etti

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz içtüzüğün en azından bir revizyona ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İsmet Yılmaz İçtüzük Değişikliğine İşaret Etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Meclis çalışmalarında etkinliğin sağlanması, iktidarın daha rahat yasa çıkarması, muhalefetin de daha etkin denetim yapması amaçlarıyla bir içtüzük değişikliği gerektiğini söyleyen Meclis Başkanı, bu kapsamda yeni meclis bileşenlerinin çalışması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Başkan Yılmaz çeşitli batı ülkelerini örnek vererek bir alanda uzmanlaşan iktidar ve muhalefet vekillerinin o yasanın çıkarılabilmesi için yeterli olması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda komsiyonlara daha fazla yetki verilebileceğini belirten Yılmaz, bu alanda içtüzük değişikliği istedi.

Genel Kurul görüşmeleri sırasında gereksiz ve uzun okumaların tüzük gereğince zorunlu olduğunu dile getiren Yılmaz, iletişimin güçlendiğini bu tarz okumalar yerine vekillerin her önergeye anlık ulaşabilmesini sağlayacak yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.